Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Pranje, sušenje, likanje

Kombiniran stroj le, če smo v stiski s prostorom! Združevanje pranja in sušenja perila v enem stroju kljub dolgoletnim prizadevanjem proizvajalcev še vedno ne dosega rezultatov, ki bi si jih želeli. To potrjuje tudi tokratni test. Odločitev za kombinirani aparat je zato sprejemljiva le v primeru, da za dva ločena ne najdemo primernega prostora. Na testu stroji od 900 do približno 600€, dražji so boljši.


AEG L8WBC61SC
AEG L99697HWD
Beko HTV 8733XSO
Bosch WVG30441 EU
Candy GVSW45385DWC-S
Cylinda FTTK 4720
Electrolux EWW 1685SWD
Electrolux WD42A96160
Gorenje WD 94141
Grundig GWD 59406 C
LG F4J6TM0W
LG F72J7HG2W
Miele WTH 130 WPM PWash 2.0
Samsung WD80M4433IW


Vse modele strojev smo kupili v trgovini kot običajni potrošniki. Proizvajalci oz. trgovci za izbor niso vedeli in nanj niso imeli vpliva. Preizkusili smo jih v neodvisnih akreditiranih laboratorijih. Naši kriteriji so običajno ostrejši od golega preverjanja standarda in varnosti, saj obravnavamo tudi uporabnost izdelka, okoljevarstvo in ostale vidike, pomembne pri vsakdanji uporabi. Objava rezultatov testa je dovoljena le v medijih potrošniških organizacij, kjer niso objavljena oglasna sporočila.

Skupna ocena (100%) je sestavljena iz:
Pranje  40%
Sušenje 20%
Neprekinjen postopek pranja in sušenja 5%
Poraba energije 10%
Poraba vode 10%
Glasnost 5%
Priročnost10%


Zaradi zagotavljanja popolne neodvisnosti ZPS kot potrošniška organizacija ne sme prejemati donatorskih in sponzorskih prispevkov podjetij. V več kot 26-ih letih nismo v reviji in na spletni strani objavili niti enega oglasa. Primerjalne teste izdelkov in storitev financirajo člani ZPS s plačilom članarine. Rezultati so na voljo vsem, članom v okviru naročnine, nečlanom pa so rezultati posameznega testa na razpolago za plačilo.


Ko boste opravili nakup, boste dobili elektronsko sporočilo z aktivacijskim geslom, ki bo veljavno eno leto in s katerim si boste lahko ogledali rezultate izbranega testa na naši spletni strani.

Vsebina le za člane ZPS
in kupce tega članka

Kupi samo ta članek

3,50 €/članek

Hitro in enostavno plačilo s kreditno kartico ali Moneto, takojšen dostop do vsebine.

Postani član

paket INTERNET

4 x 14,98 € / leto

Člani imajo dostop do rezultatov VSEH testov, potrošniškega pravnega svetovanja in revije ZPStest.

Več o članstvu

Sveže e-novice ZPS, vsak teden

Naročite se na naše tedenske e-novice. Sproti spremljajte aktualne teste, koristne potrošniške nasvete in druge novosti. Od prejema e-novic se lahko kadarkoli odjavite.

Umik in odpoklic izdelkov

Več