Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Pranje, sušenje, likanje
Pranje, sušenje, likanje
29. junij 2017

"S perilom od nekdaj ravnam zelo skrbno, ločujem ga po barvah in materialih in po mojem mnenju tudi zato nimam večjih težav z madeži, z zapranim belim perilom ali z obarvanjem in razbarvanjem. Za belo perilo uporabljam močnejši program in visoko temperaturo, za nežna oblačila pa nežnejše postopke. Fant, ki se je pred kratkim priselil k meni, pravi, da perem kot v starih časih. Trdi, da so danes stroji boljši in nihče več ne ločuje perila tako, kot to delam jaz. Po njegovem mnenju peremo perilo pri visoki temperaturi le, če je človek bolan in da je treba paziti le pri prvem pranju kavbojk, vsa druga oblačila pa lahko peremo skupaj pri nizki temperaturi. Zdaj posebej pereva le volnena in nežna oblačila, vse, kar je iz bombaža, pa ne glede na barve skupaj, in to le pri 30 ali 40 stopinjah. Menite, da je tako res v redu?"

Vsebina le za člane ZPS

Postani član

paket INTERNET

4,40 €/mesec

Člani imajo dostop do rezultatov VSEH testov, potrošniškega pravnega svetovanja in revije ZPStest.

Več o članstvu

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA