Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Pranje, sušenje, likanje

"Potrebujem nov likalnik, pa se ne morem odločiti, ali naj kupim klasični parni likalnik ali parno postajo. Čeprav sva z možem sama, je likanja veliko. Navajena sem namreč, da praktično vse, kar operem, tudi zlikam. Kaj svetujete?"

favicon Preverite: zadnji rezultati testiranja parnih likalnikov in postaj

Za gospodinjo, ki veliko lika, dvoma o tem, kaj je primerneje, ne bi smelo biti. Prednosti parne postaje je več: ustvarja kakovostnejšo paro, likanje poteka brez prekinitev, saj je v kotličku več vode kot v parnem likalniku, poleg tega naprave ni treba ohladiti, če moramo dotočiti svežo vodo.

Postaja ustvarja paro tudi pri nižji temperaturi, kar omogoča, da dobro zlikamo celo tekstilne materiale, ki zahtevajo nižjo temperaturo likanja. Odločitev za parno postajo je v vašem primeru razumna.

Najbolje bi bilo, da v stanovanju določite stalno mesto za likanje, tako da naprave, ki je nekoliko težja od navadnega likalnika, ne bo treba prenašati. A četudi to ni mogoče, naj ne bi bilo večjih težav s shranjevanjem sodobnih parnih postaj, saj so zelo priročno oblikovane.

Avtorica: Dušica Breskvar

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA