Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Pranje, sušenje, likanje

Parna postaja ali likalnik? Čeprav spada likanje med preprosta opravila, je na trgu presenetljivo število različnih modelov likalnikov in likalnih postaj s širokim razponom cen. Izbira na policah je pestra, od cenenih osnovnih likalnikov za nekaj deset evrov do naprednih parnih likalnih postaj, za katere je treba odšteti več sto evrov. Kaj hitro lahko izgubimo kompas, kaj pravzaprav zares potrebujemo in katere funkcije so vredne dodatnega denarja. Svetujemo, na kaj je treba biti pozoren pri nakupu in katerega kupiti, če sodite med tiste, ki likajo kampanjsko oziroma tiste, ki likajo sproti. Na testu smo preizkusili skoraj 400 naprav (od tega jih je več kot 100 na voljo v Sloveniji), le redke pa so se izkazale tako dobro, da smo jim pripisali oceno `zelo dobro´. Dober likalnik ali parna postaja likanje zelo olajša, zato ne kupujte na pamet. Pred nakupom preverite rezultate zadnjega testiranja!


Potrošniške organizacije likalnike in parne postaje testiramo neprekinjeno. Tako kot vse izdelke, ki jih ocenjujemo v potrošniških testih, tudi likalnike in postaje kupujemo anonimno, kot običajni potrošniki. Po temeljitem preverjanju rezultate združujemo v naslednjem kategorije (v oklepaju so njihove obtežitve):

Vzdržljivost 40%
Priročnost 30%
Učinkovitost likanja 20%
Pretok pare 5%
Odpornost na praske 5%


Zaradi zagotavljanja popolne neodvisnosti ZPS kot potrošniška organizacija ne sme prejemati donatorskih in sponzorskih prispevkov podjetij.
Primerjalne teste izdelkov in storitev financirajo člani ZPS s plačilom članarine. Nečlanom so rezultati posameznega testa na razpolago za plačilo.


Ko boste opravili nakup z Moneto ali kreditno kartico, boste dobili elektronsko sporočilo z aktivacijskim geslom, ki bo veljavno eno leto, in s katerim si boste lahko ogledali rezultate izbranega testa na naši spletni strani. V primeru, da primerjalnik v tem času posodobimo z novimi testnimi rezultati, so vam na voljo tudi ti.

Vsebina le za člane ZPS

Kupi samo ta članek

4,50 €/članek

Hitro in enostavno plačilo s kreditno kartico ali Moneto, takojšen dostop do vsebine.

Postani član

paket INTERNET

4,70 €/mesec

Člani imajo dostop do rezultatov VSEH testov, potrošniškega pravnega svetovanja in revije ZPStest.

Več o članstvu

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA