Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

28. december 2016

"Z zanimanjem sem prebrala vaš test hrane za pse, ob tem pa se mi je porodilo vprašanje, ali je pametno oziroma potrebno psu čistiti zobe. Vem, da to nekateri počnejo pri mucah, za pse pa še nisem slišala. Kaj menite vi?"

Veterinarji stomatologi priporočajo redno čiščenje pasjih zob. V specializiranih trgovinah boste našli posebno ščetko, ki jo nataknete na prst in tako psu lažje čistite zobe. Na voljo so posebne pasje zobne kreme (pogosto z okusom, ki je psu všeč), ki olajšajo vaše delo.

A za nego pasjih zob v resnici ne potrebujete posebne opreme. Očistite jih lahko tudi z navadno ščetko in brez zobne kreme, saj boste veliko opravili že z mehanskim čiščenjem. Če pes dovoli, lahko uporabljate tudi električno zobno ščetko. S ščetkanjem zob začnite, ko je pes še mlad. Med delom bodite umirjeni in nežni, da psu ne bo neprijetno, sicer se bo branil.

Če psa hranite s suho hrano in mu ne umivate zob, mu briketov rajši ne namakajte v vodo, saj je tako večja verjetnost, da se mu bo hrana »prilepila« na zobe. Če se ne želite lotiti ščetkanja ali vam pes tega ne dovoli, lahko primerljiv rezultat dosežete tako, da psu ponudite za žvečenje večji kos govejih vampov ali surov korenček, zobno ščetko pa lahko nadomestijo tudi kosti in bikovke.

Avtorica: Alina Meško

 

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA