Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

CLEAR 2.0
CLEAR 2.0
08. april 2019

"V stanovanju je poleti zelo vroče, zato sva z možem že nekaj časa razmišljala o nakupu klimatske naprave. Po pravici povedano pa nisva vedela, kaj in kako izbrati. Kampanja Zveze potrošnikov Slovenije je zato prišla kot naročena," pravi Franja Valant iz Celja. Letos težav zaradi vročine zagotovo ne bosta imela, saj so jima pred dobrimi tremi tedni namestili klimatsko napravo, ki sta jo kupila v okviru našega skupinskega nakupa.

Med štirimi modeli, ki so bili na neodvisnem testu potrošniških organizacij dobro ocenjeni in smo jih tudi zato uvrstili v ponudbo skupinskega nakupa, sta se Valantova odločila za 3,5-kilovatno napravo Mitsubishi Electric. "Kar zadeva moč klimatske naprave, sva zaupala nakupnemu priporočilu ZPS, ki sva ga dobila po elektronski pošti, potem ko sva v prijavi navedla osnovne podatke o prostoru, v katerem bova uporabljala klimatsko napravo. Izkazalo se je, da je bilo glede na osončenost in velikost prostora, ki ga bova hladila in morda v prehodnih obdobjih po potrebi tudi ogrevala, vaše nakupno priporočilo ustrezno," je zadovoljna Franja Valant, ki sicer ni članica ZPS, a spremlja naše aktivnosti.

Sogovornica prizna, da ni ravno vešča nakupovanja prek spleta, kljub temu kakšnih omembe vrednih težav pri nakupu ni imela. Tudi nadaljevanje je potekalo gladko – približno teden po opravljenem nakupu jo je poklical monter in dogovorila sta se za termin montaže. V stanovanju, v katerem z možem živita deset let, je bilo že od prej vse pripravljeno za morebitno naknadno namestitev klimatske naprave, tako da je bila montaža po njenih besedah "hitra in čista".

Na spletni strani www.SKUPINSKInakupZPS.si lahko še vedno oddate brezplačno in nezavezujočo prijavo. Ko vnesete vse zahtevane podatke in potrdite prijavo, se odpre spletna stran s ponudbo skupinskega nakupa, kjer izberete klimatsko napravo, ki jo želite kupiti.

Tudi montaža 3,5-kilovatne Daikinove klimatske naprave v dnevnem prostoru montažne hiše Jeršičevih s Pragerskega je potekala brez težav. "Skupinskemu nakupu smo se pridružili iz preprostega razloga: ponudba je ogromna in človek se preprosto težko znajde. Poleg tega lahko naletiš na prodajalce, ki ti hočejo prodati mačka v žaklju, ali pa na mojstre, ki se ne držijo dogovorjenih rokov. Nakup z ZPS se nama je zdel varen, saj ponujate naprave, katerih kakovost je preverjena in potrjena na testih, cena je ugodna, sam nakup pa je tudi udoben, saj ti ni treba letati po trgovinah," pravi Marija Jeršič.

skupinski nakup klimatskih naprav 4-2019 namestitev
Učinkovitost delovanja klimatske naprave je v veliki meri odvisna od ustreznega mesta namestitve in od pravilne montaže. Napravo je zato najbolje kupiti skupaj z montažo, ki jo opravijo pooblaščeni monterji.

Več kot 6100 sodelujočih
Kampanji skupinskega nakupa klimatskih naprav, ki smo jo na ZPS organizirali prvič, se je do zdaj pridružilo že več kot 6100 potrošnikov. Več kot 60 odstotkov vas je v prijavi navedlo, da nameravate klimatsko napravo namestiti v stanovanjski hiši, dobra tretjina bi napravo potrebovala v stanovanju v bloku, trije odstotki prijavljenih pa v počitniški hiši. Več kot 65 odstotkov vas je navedlo, da boste klimatsko napravo uporabljali tako za hlajenje kot tudi za dopolnilno ogrevanje. Približno štirje odstotki pa prijave za sodelovanje v skupinskem nakupu niste zaključili.

Nepopolne prijave lahko še vedno zaključite
Vse potrošnike, ki ste oddali nepopolno prijavo, pa bi se še vedno radi pridružili skupinskemu nakupu, vabimo, da jo dopolnite na spletni strani www.SKUPINSKInakupZPS.si. Pri tem boste potrebovali evidenčno številko vaše prijave, ki ste jo dobili po elektronski pošti. Če imate kakršne koli težave, nas lahko pokličete od ponedeljka do petka, med 8. in 20. uro, na telefonsko številko (01) 432 12 97 ali nam pišete na e-naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. (v sporočilu navedite evidenčno številke prijave).

Medtem ko imamo za seboj že dva uspešna skupinska nakupa električne energije in zemeljskega plina (ravnokar poteka že tretja kampanjacija Zamenjaj in prihrani 3, o čemer pišemo na strani 31), s katerima smo dokazali, da znamo združiti potrošnike in za vas doseči dobro ponudbo, smo tokrat prvič organizirali skupinski nakup izdelka. Veliko število prijavljenih kaže, da si potrošniki želite tovrstnih akcij in predvsem, da nam zaupate, kar je za nas potrditev, da delamo dobro.

Klimatsko napravo lahko po pogojih skupinskega nakupa na spletni strani izbranega ponudnika EnaA kupite še do vključno 21. aprila 2019.

skupinski nakup klimatskih naprav 4-2019 logo

Avtorica: Barbra Primc

Zadnje objave

Več objav

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA