Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

CLEAR 2.0
CLEAR 2.0
19. marec 2019

Več kot 6000 potrošnikov se je do zdaj pridružilo naši kampanji skupinskega nakupa klimatskih naprav in večina med njimi je v drugi polovici februarja po elektronski pošti že dobila ponudbo. Ta vključuje štiri kakovostne klimatske naprave, ki so bile dobro ocenjene na neodvisnem primerjalnem testu potrošniških organizacij in za katere smo v pogajanjih z izbranim ponudnikom dosegli ugodno ceno, ki vključuje tudi osnovno montažo.

Na spletni strani www.SKUPINSKInakupZPS.si lahko še vedno oddate brezplačno in nezavezujočo prijavo. Ko vnesete vse zahtevane podatke in potrdite prijavo, se odpre spletna stran s ponudbo skupinskega nakupa, kjer izberete klimatsko napravo, ki jo želite kupiti.

Zadnji rok, do katerega boste lahko klimatsko napravo kupili po pogojih skupinskega nakupa pri izbranem ponudniku, je 21. april 2019.

K sodelovanju v skupinskem nakupu smo povabili vse večje ponudnike klimatskih naprav. Potem ko smo temeljito preučili vse prispele ponudbe, smo izbrali ponudnika – spletno trgovino EnaA.com (Gambit trade, d. o. o.) – in štiri klimatske naprave (dve z močjo 2,5 kW in dve z močjo 3,5 kW). V skupinski nakup prijavljeni potrošniki boste za klimatsko napravo in osnovno montažo odšteli od 868 do 1069 evrov (odvisno od izbranega modela), kar je do 160 evrov ceneje od primerljivih ponudb v času izbora ponudnika.

Vse štiri klimatske naprave so bile na neodvisnem primerjalnem testu potrošniških organizacij dobro ocenjene. Rezultate objavljamo v preglednici, podrobnejše rezultate pa si lahko ogledate tudi v primerjalniku na naši spletni strani.
2,5 kW
Daikin FTXM25M/RXM25M9 Mitsubishi Electric MSZ-AP25VG/MUZ-AP25VG
skupinski nakup ZpsTest marec2019 2 5kw daikin skupinski nakup ZpsTest marec2019 2 5kw mitsubishi
3,5 kW
Daikin FTXM35/RXM35M9 Mitsubishi Electric MSZ-AP35VG/MUZ-AP35VG
skupinski nakup ZpsTest marec2019 3 5kw daikin skupinski nakup ZpsTest marec2019 3 5kw mitsubishi

Potrošnikom, ki ste se prijavili v skupinski nakup, smo obljubili podporo in nasvet pri izbiri klimatske naprave ustrezne moči, zato smo vas pri prijavi prosili za vnos nekaterih osnovnih podatkov o prostoru, v katerem nameravate uporabljati klimatsko napravo (velikost, obsijanost s soncem, ali boste prostor z njo hladili, ogrevali ali oboje ipd.).

Na podlagi teh podatkov smo vam po elektronski pošti hkrati z nezavezujočo ponudbo poslali tudi naše nakupno priporočilo glede moči klimatske naprave, ki ustreza navedenim zahtevam. Kot rečeno, gre zgolj za priporočilo, vsak potrošnik pa se bo na koncu sam odločil, ali bo sprejel ponudbo skupinskega nakupa ali ne, njegova je tudi odločitev za ta ali oni model klimatske naprave. Vsi, ki se boste odločili za nakup, boste prejeli paket ugodnosti: peno za čiščenje (dezinfekcijo) in osvežitev klimatskih sistemov ter komplet revij ZPStest.

Tabela z rezultati testa klimatskih naprav (kliknire za povečavo)

skupinski nakup ZpsTest marec2019 tab

Kako opraviti nakup izbrane klimatske naprave?
Skupinski nakup klimatskih naprav je spletna kampanja, zato vsa komunikacija poteka po elektronski pošti, prav tako je tudi nakup mogoč izključno prek spleta, na spletni strani izbranega ponudnika.

1 Vsi, ki ste do 19. februarja 2019 na spletni strani www.SKUPINSKInakupZPS.si oddali brezplačno in nezavezujočo prijavo v skupinski nakup, ste po elektronski pošti dobili povezavo do spletne trgovine EnaA in kodo ugodnosti, ki omogoča uveljavljanje pravice do nakupa naprave po pogojih skupinskega nakupa pri izbranem ponudniku.

2 Klik na povezavo vas pripelje do spletne strani, na kateri najdete vse štiri izbrane modele klimatskih naprav, ki so na neodvisnem primerjalnem testu dobile dobro oceno. Ob fotografiji vsakega modela sta navedeni maloprodajna cena in cena, ki smo jo za vas dosegli v okviru skupinskega nakupa.

3 S klikom na izbrano klimatsko napravo začnete postopek spletnega nakupa. V prvem koraku (urejanje vozička) vpišete vašo kodo ugodnosti – le tako boste lahko napravo kupili po ceni, ki smo jo za vas dosegli v okviru skupinskega nakupa.

4 Pozor: koda ugodnosti je vnovčljiva le enkrat. Če želite opraviti nakup več naprav, najprej vse izbrane naprave dodajte v košarico spletnega nakupa, šele nato zaključite nakup z vnosom kode ugodnosti.

5 Zadnji korak spletnega nakupa je izbira načina plačila. Možnosti je več: po predračunu, s plačilnimi in kreditnimi karticami ter z možnostjo obročnega ali kreditnega plačila (v vseh primerih plačil, ki niso plačilo po predračunu, preverite morebitne dodatne stroške).

6 Najpozneje v roku petih delovnih dni po prejetem plačilu bo pogodbeni izvajalec izbranega ponudnika skupinskega nakupa vzpostavil kontakt z vami in se dogovoril za datum montaže.

7 Za več informacij ali pomoč pri izvedbi nakupa nas lahko pokličete vsak dan, od ponedeljka do petka, med 8. in 20. uro, na telefonsko številko (01) 432 12 97 ali nam pišete na e-naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. (v sporočilu navedite evidenčno številke vaše prijave).

Avtorica: Barbara Primcskupinski nakup ZpsTest marec2019 logo enaaskupinski nakup ZpsTest marec2019 clearskupinski nakup ZpsTest marec2019 clear projekt

Zadnje objave

Več objav

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA