Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Okolje in poraba goriva
Okolje in poraba goriva
18. september 2020

Večina aplikacij za navigacijo je bolj ali manj namenjena voznikom avtomobilov. Google Maps, eno od najbolj znanih navigacijskih orodij, omogoča načrtovanje poti zgolj voznikom in pešcem. Kolesarski način v Sloveniji še ni na voljo. Kolesarske infrastrukture sploh ne zazna, zato je navigacija s to aplikacijo zgolj izhod v sili.

Kolesarji si lahko še najbolj pomagajo s športnimi aplikacijami, nekatere omogočajo tudi načrtovanje poti vnaprej, pri čemer je lahko v pomoč tako imenovani toplotni zemljevid (heat map) poti, po katerih se je že peljalo veliko uporabnikov.

Nekaj navigacijskih aplikacij kljub temu obstaja, med najbolj izpostavljenimi so Bike citizens, Bikemap, Cyclers in Komoot. Predstavljamo prednosti in pomanjkljivosti posameznih aplikacij.

Vsebina le za člane ZPS

Postani član

paket INTERNET

4 x 14,10 € / leto

Člani imajo dostop do rezultatov VSEH testov, potrošniškega pravnega svetovanja in revije ZPStest.

Več o članstvu

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA