Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Okolje in poraba goriva
Okolje in poraba goriva
02. marec 2020

Informacija, da je nemška potrošniška organizacija VZBV dosegla s podjetjem Volkswagen v t.i. dizelskem škandalu poravnavo, velja izključno za nemške potrošnike, kupce vozil, v katere je Volkswagen vgradil sisteme za prirejanje meritev količine izpustov dušikovih oksidov (NOx).

Dosežena poravnava je pozitiven signal, tudi za slovenske potrošnike, ki jih je Zveza potrošnikov Slovenije združila v kampanji PreVWara. Ti primeri so še vedno v postopku pred nemškim sodiščem v Braunschweigu. Nove informacije o statusu in naslednjih korakih našega postopka pred sodiščem pričakujemo v prihodnjih mesecih, o čemer bomo potrošnike, ki so del tožbenega zahtevka kampanje PreVWara, ažurno obveščali.

Več informacij.

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA