Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Navigacija
Navigacija
03. marec 2011

Na našem spletnem forumu nas je naš član vprašal, ali priporočamo nakup dodatnih zemljevidov za Slovenijo in nekaj drugih držav.

V zadnjem času je Slovenija na zemljevidih, ki jih dobimo skupaj z navigacijsko napravo, kar kakovostno pokrita - seveda, če so zemljevidi novejšega datuma. Nakup dodatnih zemljevidov (Adria Route) samo za vožnjo po naših cestah ni potreben, saj približno 100 evrov, kolikor stanejo, ni zanemarljiv strošek.

Drugače je, če se veliko vozite po državah jugovzhodne Evrope. Hrvaška je na zemljevidih, ki jih dobimo z napravo, že kar dobro pokrita, za večino drugih držav na tem področju pa to ne drži, saj je pokritost slabša. Pred nakupom velja preveriti, kako kvalitetni so nameščeni zemljevidi, saj nekateri izdelovalci pretiravajo in že takoj, ko je vnesenih nekaj glavnih cest in morda ulic v velikih mestih, oglašujejo, da zemljevid pokriva posamezno območje.

Dodatni zemljevidi za jugovzhodno Evropo so zaenkrat občutno boljši, zavedati pa se morate, da popolnih zemljevidov ni. Na vseh namreč odkrijemo bolj ali manj pomembne napake, ne glede na to, ali gre za zemljevide zahodno- ali vzhodnoevropskih držav. Pri odločitvi za nakup dodatnega zemljevida naj zato prevlada razum; v prid nakupu lahko morda govori dejstvo, da so pri zemljevidu "Adria Route" nadgradnje brezplačne.

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA