Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Navigacija

V primerjalnik smo dodali zadnje preizkušene navigacijske naprave, skupaj z 29 aplikacijami za pametne telefone (Android, iOS, Windows Phone) jih je zdaj že 91. Kako so se odrezale v primerjavi s konkurenco? Med prenosnimi navigacijskimi napravami so na vrhu tri znane znamke, TomTom, Garmin in Mio. Večje razlike pri kakovosti vodenja in uporabnosti pa so pri navigacijskih aplikacijah za mobilne telefone. Najbolje so se izkazale plačljive aplikacije, a to nikakor ne pomeni, da so brezplačne slabe. Kar nekaj je dovolj dobrih, da jih lahko priporočimo. Primerjalnik omogoča vpogled v podrobnejše rezultate testiranj in razširjen seznam tehničnih podatkov. Do pet modelov je mogoče primerjati med seboj. Na voljo tudi video vodič za nakup. Preverite!

Vse modele navigacijskih naprav smo kupili v trgovini kot običajni potrošniki. Proizvajalci oz. trgovci za izbor niso vedeli in nanj niso imeli vpliva. Preizkusili smo jih v neodvisnih akreditiranih laboratorijih. Naši kriteriji so običajno ostrejši od golega preverjanja standarda in varnosti, saj obravnavamo tudi uporabnost izdelka, okoljevarstvo in ostale vidike, pomembne pri vsakdanji uporabi. Objava rezultatov testa je dovoljena v medijih potrošniških organizacij, kjer niso objavljena oglasna sporočila. Na testu so bile vgrajene navigacijske naprave, samostojne prenosne navigacijske naprave in aplikacije za navigacijo v pametnih telefonih.
Skupna ocena je sestavljena iz naslednjih lastnosti:
Kakovost vodenja (45%)
Enostavnost uporabe (35%)
Prikaz informacij (10%)
Večnamenskost (5%)
Sistemske posebnosti (5%)


Zaradi zagotavljanja popolne neodvisnosti ZPS kot potrošniška organizacija ne sme prejemati donatorskih in sponzorskih prispevkov podjetij.
Primerjalne teste izdelkov in storitev financirajo člani ZPS s plačilom članarine. Nečlanom so rezultati posameznega testa na razpolago za plačilo.


Ko boste opravili nakup z Moneto, boste dobili elektronsko sporočilo z aktivacijskim geslom, ki bo veljavno eno leto, in s katerim si boste lahko ogledali rezultate izbranega testa na naši spletni strani. V primeru, da primerjalnik v tem času posodobimo z novimi testnimi rezultati, so vam na voljo tudi ti.

Vsebina le za člane ZPS

Kupi samo ta članek

4,50 €/članek

Hitro in enostavno plačilo s kreditno kartico ali Moneto, takojšen dostop do vsebine.

Postani član

paket INTERNET

4,40 €/mesec

Člani imajo dostop do rezultatov VSEH testov, potrošniškega pravnega svetovanja in revije ZPStest.

Več o članstvu

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA