Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Okolje in poraba goriva
Okolje in poraba goriva
04. oktober 2016

Odgovore na ta in številna druga vprašanja bomo predstavili na okrogli mizi z naslovom:


Zeleni avtomobili v letu 2020: vpliv na potrošnike ter vloga države in EU,
ki bo v sredo, 18. oktobra 2017 ob 17h
v Hiši Evropske unije v Ljubljani, Dunajska 20.

Na dogodku bomo poskušali osvetliti vpliv, ki ga bo imela na potrošnike vse bolj prisotna nova generacija avtomobilov z nizkimi izpusti. Med drugim bomo predstavili ugotovitve poročila Low Carbon Cars in the 2020s ter skušali najti odgovor na vprašanje, kaj lahko posamezne države oziroma celotna EU, a tudi avtomobilska industrija in ponudniki storitev storijo, da bo potrošnikom prehod na avtomobile z nizkim izpustom čimbolj prijazen. Posebej se bomo dotaknili tudi morebitnih ovir, ki preprečujejo večji razmah avtomobilov z nizkimi izpusti v Sloveniji in širše v srednji in vzhodni Evropi.

Okrogla miza bo potekala v organizaciji Evropske potrošniške organizacije BEUC in Zveze potrošnikov Slovenije, na njej pa bodo sodelovali predstavniki potrošniških in okoljskih organizacij, pristojnega ministrstva, predstavniki industrije in storitev sodobne mobilnosti.

Dogodek bo potekal v slovenskem in angleškem jeziku s sprotnim prevajanjem.

Udeležba na dogodku je brezplačna, zaradi lažje organizacije pa vas prosimo, da se nanj prijavite:

Ime in priimek(*)
Invalid Input

E naslov(*)
Nepravilen vnos

Organizacija
Nepravilen vnos

Telefonska številka
Invalid Input

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA