Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Okolje in poraba goriva

V ponedeljek, 29. maja bo Svet za konkurenčnost razpravljal tudi o sprejetju splošnega pristopa k homologaciji in nadzoru trga motornih vozil. Zveza potrošnikov Slovenije kot članica Evropske potrošniške organizacije BEUC budno spremlja dogajanje na tem področju, pri čemer nas skrbi, da je Svet zelo blizu sprejetja stališča, ki bi ogrozilo vzbodbudno mnenje Evropskega parlamenta in Evropske komisije.

Ministrstvu za infrastrukturo smo zato poslali pismo, v katerem izpostavljamo najbolj pereče teme in jih opozarjamo, da sta jih Komisija in Parlament že sprejela v prid izboljšanemu nadzoru trga in sistema homologacij. Evropa potrebuje sistem homologacij in nadzora trga, ki deluje v prid potrošnikom.

 

 

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA