Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Okolje in poraba goriva
Okolje in poraba goriva
30. september 2016

Na konferenci Evropske potrošniške organizacije (BEUC) o škandalu VW in testiranju avtomobilov v EU, ki je potekala včeraj v Bruslju, sta evropski komisarki Bieńkowska in Jourová potrdili zavezo Komisije, da bo ta zagotovila, da bodo tudi evropski potrošniki deležni pravične obravnave.

Evropska komisarka Bieńkowska je izpostavila, da je "v lastnem interesu VW, da sprejme ukrepe za ponovno vzpostavitev zaupanja in verodostojnosti, saj 8 milijonov potrošnikov v Evropi še vedno čaka na Volkswagnovo odpravo neskladnosti in odškodnino."

Evropska komisarka Jourová pa je v zaključnem govoru dejala, da si želi pošten dogovor za evropske potrošnike in da bo pozorno spremljala nedavno zavezo VW o obveščanju potrošnikov in popravilu vseh prizadetih avtomobilov v jasnem časovnem okviru. Komisarka Jourová je tudi izpostavila, da bo sodelovala z nacionalnimi organi pregona in potrošniškimi organizacijami ter podpirala njihova prizadevanja za pridobitev odškodnine.

"Na ZPS smo zadovoljni, da je prišlo do preobrata v stališču Evropske komisije, da v zadevi VW oškodovanim evropskim potrošnikom pripada odškodnina," je poudarila Breda Kutin, predsednica Zveze potrošnikov Slovenije.

favicon Več o naših preteklih aktivnostih ZPS v zadevi VW.

Več o izjavah evropskih komisark lahko preberete na spletnih straneh Evropske Komisije.

Sveže e-novice ZPS, vsak teden

Naročite se na naše tedenske e-novice. Sproti spremljajte aktualne teste, koristne potrošniške nasvete in druge novosti. Od prejema e-novic se lahko kadarkoli odjavite.

Umik in odpoklic izdelkov

Več