Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Okolje in poraba goriva
Okolje in poraba goriva
02. november 2015
SKUPAJ NAS JE ŽE
1048

Ima tudi vaš avtomobil nameščeno opremo za prirejanje vrednosti izpustov?
Evropska potrošniška organizacija BEUC skupaj s članicami, med njimi je tudi Zveza potrošnikov Slovenije, skrbno preučuje dogajanje v zvezi z zadevo Volkswagen. Pri tem potrošniške organizacije usklajujemo aktivnosti za skupen nastop, saj gre za potencialno oškodovanje številnih potrošnikov na ravni Evrope.

Bodite obveščeni
Sproti vas bomo obveščali in vam skladno z razvojem dogodkov ustrezno svetovali o nadaljnjih korakih za zaščito vaših potrošniških pravic oziroma morebitnih odškodninskih zahtevkov do skupine VW. Prepričani smo, da bomo s skupnim nastopom in seveda z vašo podporo, močnejši in glasnejši, kar smo že večkrat dokazali.

BEUC je skupaj z evropskimi potrošniškimi organizacijami, sopodpisnicami dopisa, 2. oktobra 2015 že pisal Volkswagnu in ga pozval k izvedbi konkretnih aktivnosti in ukrepov. Zveza potrošnikov Slovenije je 6. oktobra 2015 pisala pristojnemu Ministrstvu za infrastrukturo, od katerega smo že prejeli odgovor. Vprašanja, kako bodo zaščitili interese potrošnikov, smo 14. oktobra zastavili tudi Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo, ki je pristojno za varstvo potrošnikov.

favicon Preberite tudi: Vse o zadevi Volkswagen

Je med njimi tudi vaš avtomobil?
Po doslej znanih podatkih imajo nameščeno opremo za prirejanje vrednosti izpustov vsi avtomobili iz koncerna Volkswagen (znamk Audi, Seat, Škoda in Volkswagen) z motorjem tipa EA 189, ki ustreza okoljskim standardom Euro 5. Gre za turbodizelski motor TDI z neposrednim vbrizgom goriva in prostornino 1,2-, 1,6- oziroma 2,0 litra – v Sloveniji je takšnih avtomobilov nekaj manj kot 35.000. Po podatkih slovenskega zastopnika za skupino Volkswagen pa omenjene sporne opreme ni v avtomobilih z novejšimi motorji, ki ustrezajo okoljskim standardom Euro 6. 

Če ima tudi vaš avtomobil nameščeno sporno opremo in želite biti vključeni v aktivnosti Zveze potrošnikov Slovenije in BEUC v zadevi VW, nam posredujte podatke o vas in vašem vozilu.

SKUPAJ NAS JE ŽE
1048

 Prosimo, da podatke navedete natančno tako, kot so navedeni v prometnem dovoljenju vozila!

Dopolnitev informacije, 12. 9. 2017
Potrošniki se lahko v kampanjo prijavijo prek spletne strani www.preVWara.si

 

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA