Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Foto oprema
Foto oprema
27. december 2018

Samodejni letalniki, droni, v slovenščini tudi troti, so lahko igračka (za odrasle in otroke), lahko pa povsem resen pripomoček, ne samo za zabavo, ampak tudi pri delu. Razmeroma preprosto upravljanje omogoča tudi tistim, ki niso piloti, da ga dvignejo v nebo in si prek neposredne povezave s kamero na letalniku ogledajo okolico iz ptičje perspektive. Potrošniške organizacije smo pred časom preizkusile nekaj najpogosteje prodajanih letalnikov, a pred nakupom velja preveriti, kje in po kakšnih pogojih jih sploh lahko uporabljamo.


3DR Solo Drone Quadcopter 2
AEE Toruk AP10 PRO
DJI Mavic Air Fly More Combo
DJI Mavic Pro
DJI Phantom 3 Professional
DJI Phantom 3 Standard
DJI Phantom 4
DJI Spark Fly More Combo
DJI Tello
EHANG GhostDrone 2.0 VR
GoPro KARMA 2
HUBSAN H501S
Parrot Anafi
Parrot Bebop 2 FPV
Parrot Bebop 2 Power FPV
Parrot Mambo FPV
Xiaomi Mi Drone 4K
Xiro Xplorer V
Yuneec Breeze 4K
Yuneec Q500+ Typhoon 4K Quadcopter

Vse modele dronov smo kupili v trgovini kot običajni potrošniki. Proizvajalci oz. trgovci za izbor niso vedeli in nanj niso imeli vpliva. Preizkusili smo jih v neodvisnih akreditiranih laboratorijih. Naši kriteriji so običajno ostrejši od golega preverjanja standarda in varnosti, saj obravnavamo tudi uporabnost izdelka, okoljevarstvo in ostale vidike, pomembne pri vsakdanji uporabi. Objava rezultatov testa je dovoljena le v medijih potrošniških organizacij, kjer niso objavljena oglasna sporočila.

Skupna testna ocena (100 %) je sestavljena iz preizkusov:
Letenje (30 %)
Kakovost posnetkov (25 %)
Vsestranskost (12,5 %)
Varnostne možnosti (10 %)
Preprostost uporabe (7,5 %)
Baterija (5 %)Zaradi zagotavljanja popolne neodvisnosti ZPS kot potrošniška organizacija ne sme prejemati donatorskih in sponzorskih prispevkov podjetij. Primerjalne teste izdelkov in storitev financirajo člani ZPS s plačilom članarine. Rezultati so na voljo vsem, članom v okviru naročnine, nečlanom pa so rezultati posameznega testa na razpolago za plačilo.


Ko boste opravili nakup, boste dobili elektronsko sporočilo z aktivacijskim geslom s katerim si boste lahko ogledali rezultate izbranega testa na naši spletni strani.

Vsebina le za člane ZPS
in kupce tega članka

Postani član

paket INTERNET

4 x 16,00 € / leto

Člani imajo dostop do rezultatov VSEH testov, potrošniškega pravnega svetovanja in revije ZPStest.

Več o članstvu

Sveže e-novice ZPS, vsak teden

Naročite se na naše tedenske e-novice. Sproti spremljajte aktualne teste, koristne potrošniške nasvete in druge novosti. Od prejema e-novic se lahko kadarkoli odjavite.

Umik in odpoklic izdelkov

Več