Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Avdio - video
Avdio - video
19. november 2019

Naj bo čim večji in kolikor je mogoče glasen! Proizvajalci si lahko izmišljujejo nove tehnologije ali material, kar pač zveni tehnološko bolj odlično (dober primer so denimo `keramični´ gonilniki), a prek naravnih omejitev kajpak ne morejo. Zvok je valovanje zraka in nizke frekvence lahko kakovostno poustvari le primerno velik gonilnik, za visoke tone so mnogo manjši. Soliden zvočnik mora imeti najmanj ta dva gonilnika, pri takšnem razporedu pa sta odgovorna še za reprodukcijo srednjih tonov. 

Danes za predvajanje glasbe zadošča mobilni telefon. Glasbe ni več treba shranjevati, preprosto jo izberemo v storitvah pretočne glasbe. Za kakovostno poslušanje pa v telefon vgrajeni zvočniki niso nujno dovolj, zato v zadnjem času cveti prodaja prenosnih brezžičnih zvočnikov. Tudi pri njih velja: večje je boljše, a tu trčimo ob težave s prenosnostjo. Kako so se izkazali na testu? V primerjalniku so na voljo rezultati za 114 zvočnikov, 33 jih lahko kupite tudi pri nas. Na testu zvočniki med približno 380 € in 30€, za dober prenosni zvočnik boste morali odšteti 100 evrov in več. Zmagovalec stane 180€. 


Vse zvočnike smo kupili v trgovini kot običajni potrošniki. Proizvajalci oz. trgovci za izbor niso vedeli in nanj niso imeli vpliva. Preizkusili smo jih v neodvisnih akreditiranih laboratorijih. Naši kriteriji so običajno ostrejši od golega preverjanja standarda in varnosti, saj obravnavamo tudi uporabnost izdelka, okoljevarstvo in ostale vidike, pomembne pri vsakdanji uporabi. Objava rezultatov testa je dovoljena le v medijih potrošniških organizacij, kjer niso objavljena oglasna sporočila.

Skupna ocena je sestavljena iz preizkusov
Kakovost zvoka 65%
Preprostost uporabe 20%
Izhodna moč 10%
Dodatne možnosti oziroma lastnosti zvočnika 10%Zaradi zagotavljanja popolne neodvisnosti ZPS kot potrošniška organizacija ne sme prejemati donatorskih in sponzorskih prispevkov podjetij. Primerjalne teste izdelkov in storitev financirajo člani ZPS s plačilom članarine. Rezultati so na voljo vsem, članom v okviru naročnine, nečlanom pa so rezultati posameznega testa na razpolago za plačilo.


Ko boste opravili nakup, boste dobili elektronsko sporočilo z aktivacijskim geslom in s katerim si boste lahko ogledali rezultate izbranega testa na naši spletni strani.

Vsebina le za člane ZPS

Kupi samo ta članek

4,90 €/članek

Hitro in enostavno plačilo s kreditno kartico ali Moneto, takojšen dostop do vsebine.

Postani član

paket INTERNET

4 x 14,10 € / leto

Člani imajo dostop do rezultatov VSEH testov, potrošniškega pravnega svetovanja in revije ZPStest.

Več o članstvu

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA