Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Avdio - video
Avdio - video
18. november 2020

Zaradi manjših zvočnih zmogljivosti pametnih telefonov so brezžični prenosni zvočniki še vedno dobrodošli dodatki. Ponudba je temu primerno velika in zahteva, da dobro premislite, katerega boste izbrali. Z digitalizacijo glasbenih nosilcev in z veliko priljubljenostjo storitev pretočne glasbe smo večinoma pristali na slabšo kakovost zvoka, vendar ko se odločamo za prenosni zvočnik, pri tem ni smiselno sklepati kompromisov. Nakup cenenega zvočnika, ki v jakosti in kakovosti zvoka le malenkost presega pametni telefon in tablični ali prenosni računalnik, nikakor ni smiseln.

Kako so se zvočniki izkazali na testu? V primerjalniku so na voljo rezultati za 80 zvočnikov, 34 jih lahko kupite tudi pri nas. Na vrhu sta dva zvočnika: zanju je treba odšteti 135 € in 81 €. Preverite! 


Vse zvočnike smo kupili v trgovini kot običajni potrošniki. Proizvajalci oz. trgovci za izbor niso vedeli in nanj niso imeli vpliva. Preizkusili smo jih v neodvisnih akreditiranih laboratorijih. Naši kriteriji so običajno ostrejši od golega preverjanja standarda in varnosti, saj obravnavamo tudi uporabnost izdelka, okoljevarstvo in ostale vidike, pomembne pri vsakdanji uporabi. Objava rezultatov testa je dovoljena le v medijih potrošniških organizacij, kjer niso objavljena oglasna sporočila.

Skupna ocena je sestavljena iz preizkusov
Kakovost zvoka 60%
Preprostost uporabe 25%
Baterija 10%
Lastnosti 5%Zaradi zagotavljanja popolne neodvisnosti ZPS kot potrošniška organizacija ne sme prejemati donatorskih in sponzorskih prispevkov podjetij. Primerjalne teste izdelkov in storitev financirajo člani ZPS s plačilom članarine. Rezultati so na voljo vsem, članom v okviru naročnine, nečlanom pa so rezultati posameznega testa na razpolago za plačilo.


Ko boste opravili nakup, boste dobili elektronsko sporočilo z aktivacijskim geslom in s katerim si boste lahko ogledali rezultate izbranega testa na naši spletni strani.

Vsebina le za člane ZPS
in kupce tega članka

Kupi samo ta članek

4,90 €/članek

Hitro in enostavno plačilo s kreditno kartico ali Moneto, takojšen dostop do vsebine.

Postani član

paket INTERNET

4 x 16,00 € / leto

Člani imajo dostop do rezultatov VSEH testov, potrošniškega pravnega svetovanja in revije ZPStest.

Več o članstvu

Sveže e-novice ZPS, vsak teden

Naročite se na naše tedenske e-novice. Sproti spremljajte aktualne teste, koristne potrošniške nasvete in druge novosti. Od prejema e-novic se lahko kadarkoli odjavite.

Umik in odpoklic izdelkov

Več