Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Avdio - video
Avdio - video
14. januar 2019

Konec plehkega televizijskega zvoka. Če imate v dnevni sobi novejši televizor 4K, ste verjetno zadovoljni tako z njegovo sliko kot z velikostjo. Z zvokom najverjetneje niste, kajti le redki premorejo kakovostne zvočnike. Velika večina gode s kovinskim prizvokom, brez basov in s popačenimi visokimi toni pri višji glasnosti. Rešitev je konkretnejše ozvočenje, pri čemer bo zaradi prostorskih in namestitvenih prednosti zelo verjetno v poštev prišla ena od številnih zvočnih letev. Kot se je izkazalo na zadnjem testu: tu dobesedno velja rek "Več denarja več muzike", a tudi med cenejšimi primerki je mogoče najti zvočno zelo solidne in med dražjimi take, ki svojo ceno upravičijo pretežno z drugimi lastnostmi, zvočnimi pa niti ne.

star-clanek-1 Ta članek z rezultati testa je star. Aktualni rezultati tega testa >

Bose Solo 5
Bose Soundtouch 300
Focal Dimension
Harman Kardon SB26
JBL Bar 3.1
JBL Bar 5.1
LG SJ4
LG SK8
Polk Magnifi Mini
Samsung HW-M550
Samsung HW-MS650
Samsung HW-MS6501/ZF
Samsung HW-N550
Sones Beam
Sones Playbar
Sones Playbase
Sony HT-CT390
Sony HT-MT300
Sony HT-ZF9
Yamaha YSP - 2700

Vse zvočne letve smo kupili v trgovini kot običajni potrošniki. Proizvajalci oz. trgovci za izbor niso vedeli in nanj niso imeli vpliva. Preizkusili smo jih v neodvisnih akreditiranih laboratorijih. Objava rezultatov testa je dovoljena le v medijih potrošniških organizacij, kjer niso objavljena oglasna sporočila.

Kakovost zvoka: 75 % skupne ocene
Preprostost uporabe: 15% skupne ocene
Poraba energije: 5% skupne ocene
Vsestranskost: 2,5% skupne ocene
Večpredstavni predvajalnik: 2,5% skupne ocene


Zaradi zagotavljanja popolne neodvisnosti ZPS kot potrošniška organizacija ne sme prejemati donatorskih in sponzorskih prispevkov podjetij. Primerjalne teste izdelkov in storitev financirajo člani ZPS s plačilom članarine. Rezultati so na voljo vsem, članom v okviru naročnine, nečlanom pa so rezultati posameznega testa na razpolago za plačilo.


Ko boste opravili nakup, boste dobili elektronsko sporočilo z aktivacijskim geslom, ki bo veljavno eno leto in s katerim si boste lahko ogledali rezultate izbranega testa na naši spletni strani.

Vsebina le za člane ZPS
in kupce tega članka

Postani član

paket INTERNET

4 x 16,00 € / leto

Člani imajo dostop do rezultatov VSEH testov, potrošniškega pravnega svetovanja in revije ZPStest.

Več o članstvu

Sveže e-novice ZPS, vsak teden

Naročite se na naše tedenske e-novice. Sproti spremljajte aktualne teste, koristne potrošniške nasvete in druge novosti. Od prejema e-novic se lahko kadarkoli odjavite.

Umik in odpoklic izdelkov

Več