Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Avdio - video
Avdio - video
15. januar 2018

Na televizijskem področju je veliko govora o izboljšavi slike. Oznake, kot so 4K, HDR, OLED in kvantne pike naj bi prinašale ostrejšo sliko, živahnejše barve, večje kontraste, temnejšo črno, večjo svetilnost. Vse to je dobrodošlo, a ob tem proizvajalci pogosto pozabljajo na zvok. Pravega užitka z zvočniki, vgrajenimi v televizor, običajno ni, zato je treba dokupiti konkretnejše ozvočenje, kar največkrat pomeni kombinacijo letve s srednje- in visokotonci ter ločenega nizkotonca, s tujko temu rečemo soundbar. Kot pri večini preostalih naprav je izbire veliko, odločanje pa na prvi pogled zapleteno, a ga je z nekaj védenja mogoče precej olajšati.

V primerjalniku so na voljo rezultati za 43 zvočnih letev, skoraj vse (42) lahko kupite tudi pri nas. Da bo odločitev še lažja, jih do pet lahko primerjate med seboj. Na testu naprave od 130€ do 700€, koliko je torej treba odšteti za dober soundbar?

star-clanek-1 Ta članek z rezultati testa je star. Aktualni rezultati tega testa >

Vse modele zvočnih letev smo kupili v trgovini kot običajni potrošniki. Proizvajalci oz. trgovci za izbor niso vedeli in nanj niso imeli vpliva. Preizkusili smo jih v neodvisnih akreditiranih laboratorijih. Naši kriteriji so običajno ostrejši od golega preverjanja standarda in varnosti, saj obravnavamo tudi uporabnost izdelka, okoljevarstvo in ostale vidike, pomembne pri vsakdanji uporabi. Objava rezultatov testa je dovoljena le v medijih potrošniških organizacij, kjer niso objavljena oglasna sporočila.

Skupna ocena (100%) je sestavljena iz:
Kakovost zvoka 75 %
Enostavnost uporabe 15 %
Poraba energije 5 %
Večstranskost 2,5 %
Večpredstavnostna vsebina 2,5 %


Zaradi zagotavljanja popolne neodvisnosti ZPS kot potrošniška organizacija ne sme prejemati donatorskih in sponzorskih prispevkov podjetij. V več kot 25-ih letih nismo v reviji in na spletni strani objavili niti enega oglasa. Primerjalne teste izdelkov in storitev financirajo člani ZPS s plačilom članarine. Rezultati so na voljo vsem, članom v okviru naročnine, nečlanom pa so rezultati posameznega testa na razpolago za plačilo.


Ko boste opravili nakup, boste dobili elektronsko sporočilo z aktivacijskim geslom, ki bo veljavno eno leto in s katerim si boste lahko ogledali rezultate izbranega testa na naši spletni strani.

Vsebina le za člane ZPS
in kupce tega članka

Postani član

paket INTERNET

4 x 16,00 € / leto

Člani imajo dostop do rezultatov VSEH testov, potrošniškega pravnega svetovanja in revije ZPStest.

Več o članstvu

Sveže e-novice ZPS, vsak teden

Naročite se na naše tedenske e-novice. Sproti spremljajte aktualne teste, koristne potrošniške nasvete in druge novosti. Od prejema e-novic se lahko kadarkoli odjavite.

Umik in odpoklic izdelkov

Več