Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Avdio - video
Avdio - video
16. junij 2017

Akcijske kamere se med seboj precej razlikujejo, a vse skušajo zadovoljiti potrebe aktivnega potrošnika, ki želi deliti svoje vragolije s svetom. Kako mu bo to uspelo, pa je odvisno tudi in predvsem od kakovosti kamere. Izbira akcijske kamere ni enostavna. Čeprav je najuspešnejši proizvajalec Gopro postal skoraj sinonim za to vrsto naprav, še zdaleč ni edina možnost. Tudi ne nujno najboljša, saj se njegovi izdelki na naših testih ne uvrščajo povsem na vrh. Cenovni razpon je sicer precejšen, najcenejše (kitajske) izdelke je mogoče kupiti že za nekaj deset evrov, najzmogljivejše in z dodatnimi funkcionalnostmi opremljene kamere pa stanejo tudi več kot 500 evrov. Objavljamo rezultate za 53 akcijskih kamer, 20 jih je mogoče kupiti tudi pri nas.


Potrošniške organizacije tablične računalnike testiramo tako rekoč brez prestanka. Najbolj zanimive modele pošljemo v laboratorij takoj, ko jih lahko kupimo v trgovini, pri večini pa modele za test izberemo na podlagi njihove prisotnosti na evropskem (in svetovnem) trgu. Tako kot vse izdelke, ki jih ocenjujemo v potrošniških testih, tudi akcijske kamere kupujemo anonimno, kot običajni potrošniki, njihov test pa izvajamo v akreditiranem laboratoriju. Po temeljitem preverjanju rezultate združujemo v naslednjem kategorije (v oklepaju so njihove obtežitve):

Kakovost slike (25 %)
Vzdržljivost (20 %)
Rokovanje (20 %)
Kakovost zvoka (10 %)
Baterija (10 %)
Večnamenskost (10%)
Snemanje fotografij (5%)
UHD kakovost slike(0 %)


Zaradi zagotavljanja popolne neodvisnosti ZPS kot potrošniška organizacija ne sme prejemati donatorskih in sponzorskih prispevkov podjetij.
Primerjalne teste izdelkov in storitev financirajo člani ZPS s plačilom članarine. Nečlanom so rezultati posameznega testa na razpolago za plačilo.


Ko boste opravili nakup z Moneto, boste dobili elektronsko sporočilo z aktivacijskim geslom, ki bo veljavno eno leto, in s katerim si boste lahko ogledali rezultate izbranega testa na naši spletni strani. V primeru, da primerjalnik v tem času posodobimo z novimi testnimi rezultati, so vam na voljo tudi ti.

Vsebina le za člane ZPS

Postani član

paket INTERNET

4 x 14,10 € / leto

Člani imajo dostop do rezultatov VSEH testov, potrošniškega pravnega svetovanja in revije ZPStest.

Več o članstvu

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA