Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Prijava
Avdio - video
Avdio - video
14. oktober 2013

V ponedeljek 14. oktobra ob sedmih zjutraj je upravitelj omrežja prizemne televizije (DVB-T) vse komercialne programe dokončno prestavil na novo omrežje, multipleks C (mux C). Na dosedanjem omrežju, multipleksu A (mux A) so ostali zgolj programi nacionalne televizije. Zaradi spremembe morajo vsi gledalci, ki sprejemajo televizijski program preko sobne ali strešne antene, na novo poiskati programe POP TV, Kanal A, Planet TV in Golica, na mux C pa naj bi v DVB-T ponovno začel oddajati tudi program TV3, ki je že pred spremembo prenehal z oddajanjem na mux A. Sprememba ne bo prizadela gledalcev v kabelskih in IP-omrežjih, ki za sprejem plačujejo enemu od operaterjev.

komercialni programi

Komercialni programi so vse gledalce v zadnjih dneh o spremembi obsežno obveščali, tudi z obvestilom na dnu in na koncu celo na sredini zaslona. Prehod na mux C naj bi bil za večino tako že končan, saj so komercialni programi nekaj časa delovali tako na mux A kot mux C. Je pa dejstvo, da mux C s 96 % pokriva manjši delež prebivalstva kot mux A (med 2 in 3 odstotnimi točkami), zato bodo nekateri gledalci ostali brez možnosti ogleda komercialnih programov. Težave po mnenju vpletenih lahko nastanejo tudi na Primorskem, kjer frekvenco neupravičeno motijo italijanski operaterji.

Pri RTV Slovenija, Oddajniki in zveze so organizirali klicni center, kamor lahko pokličete vsi, ki imate težave zaradi sprejema signala komercialnih televizij. Številka je 01 47 52 78101 47 52 781, še pred klicem pa lahko na interaktivnem zemljevidu na spletnem naslovu www.rtvslo.si/dvbt preverite, ali na vašem območju lovite signal novega omrežja. Z vpisom konkretnega naslova boste pridobili dodatne tehnične podatke, potrebne za morebitno ročno nastavitev.

ZPS svetuje: Če po spremembi omrežja preko sobne ali strešne antene ne morete sprejemati programov POP TV, Kanal A, Planet TV, TV3 in Golica, na svojem televizorju sprožite ponovno samodejno iskanje programov oziroma jih poiščite ročno. Če tudi po tem posegu ne boste uspešni, na spletni strani preverite, ali sploh lovite signal mux C, po potrebi dodatno nastavite anteno, v primeru težav pa pokličite telefonsko številko 01 47 52 78101 47 52 781.

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA