Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Avdio - video
Avdio - video
19. april 2012

Kljub temu da je tudi program RTV Slovenije z visokorazločljivo sliko (HD) del javnega servisa, se je na nas obrnilo že več potrošnikov, ki so se pritoževali, da so ga posamezni ponudniki vključili v plačljiv paket z ostalimi visokorazločljivimi programi. Zadnji takšen primer smo zaznali pri Amisu, kjer so potrošniku po njegovi pritožbi RTV SLO HD vključili brezplačno, nam pa zagotovili, da bi tako moralo biti pri vseh uporabnikih. Pa je res?

daljinec3

Če boste tudi sami ugotovili, da vaš ponudnik kabelske oziroma IP-televizije programa RTV SLO HD ne ponuja že v osnovni programski shemi, torej brez doplačila za kakršen koli paket, ga na to opozorite. Za sprejem tega programa pa morate imeti dovolj dobro povezavo in seveda ustrezen televizor, ki je sposoben prikazati sliko v polni visoki razločljivosti (Full HD). Njegove sposobnosti lahko v resnici izrabite šele z ogledom vsebine, posnete (in predvajane) v visoki razločljivosti, kjer se vidi bistveno več podrobnosti kot pri običajni, pa čeprav digital(izira)ni sliki.

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA