Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Avdio - video

Najboljše slušalke so narejene, da izboljšajo izkušnjo poslušanja, zato je kakovost zvoka njihova daleč najbolj pomembna lastnost. Preverite, kako so se na našem testu odrezali najnovejši modeli, katerih ponudba je vsako leto pestrejša.

Izbor je namreč pomemben tudi iz zdravstvenih razlogov. Uporaba slušalk sama po sebi ni grožnja zdravju, a to lahko postane, če je zvočna raven previsoka.

V skrajnem primeru vodi do kratkotrajne izgube sluha oziroma zvonjenja v ušesih, ki lahko postane trajno in neozdravljivo, če je raven zvoka še posebej visoka in izpostavljenost dolgotrajna.

Kdaj je tako? Ko glasnost povečamo zaradi slabe kakovosti zvoka ali ko na uživanje v glasbi pretirano vpliva hrupna okolica. Od tu največkrat omenjena napotka primerne uporabe: jakost zvoka naj ne preseže 60 odstotkov najvišje možne in slušalk ne uporabljajte več kot eno uro, ne da bi si vsako uro vzeli petminutni odmor. Pet minut tišine.

Vse slušalke smo kupili v trgovini kot običajni potrošniki. Proizvajalci oz. trgovci za izbor niso vedeli in nanj niso imeli vpliva. Naši kriteriji so običajno ostrejši od golega preverjanja standarda in varnosti. Objava rezultatov testa je dovoljena le v medijih potrošniških organizacij, kjer niso objavljena oglasna sporočila.

Skupna testna ocena je sestavljena iz naslednjih ocen:

  • Kakovost zvoka: 60%
  • Izboljšave zvoka: 15%
  • Udobje in trpežnost: 15%
  • Možnosti: 10%
  • Skupaj: 100%

Kakovost zvoka (60 odstotkov ocene)

Kakovost zvoka je najbolj pomembna lastnost vsakih slušalk. Na testu preverimo kakovost govora in kakovost zvoka klasične, popularne in džez glasbe.

Izboljšave zvoka (15 odstotkov ocene)

Pri izboljšavah zvoka med drugim preverimo izgubo kakovosti zaradi brezžičnega prenosa ter delovanje izničevanja hrupa.

Udobje in vzdržljivost (15 odstotkov ocene)

Pri udobju nas najbolj zanimajo preprostost uporabe, kakovost izdelave in uporabljeni materiali.

Možnosti (10 odstotkov ocene)

Zadnjih 10 odstotkov k skupni oceni dodajo še torbica za hranjenje slušalk med prenašanjem ter označbi za levo in desno slušalko.


Zaradi zagotavljanja popolne neodvisnosti ZPS kot potrošniška organizacija ne sprejema donatorskih in sponzorskih prispevkov podjetij. Primerjalne teste izdelkov in storitev financirajo člani ZPS s plačilom članarine. S plačilom posameznega testa tako tudi vi omogočate izvedbo primerjalnih testov.


Ko boste opravili nakup, vam bomo po e-pošti poslali geslo za dostop do rezultatov izbranega testa.

Vsebina le za člane ZPS
in kupce tega članka

Kupi samo ta članek

4,90 €/članek

Hitro in enostavno plačilo s kreditno kartico ali Moneto, takojšen dostop do vsebine.

Postani član

paket INTERNET

4 x 14,98 € / leto

Člani imajo dostop do rezultatov VSEH testov, potrošniškega pravnega svetovanja in revije ZPStest.

Več o članstvu

Sveže e-novice ZPS, vsak teden

Naročite se na naše tedenske e-novice. Sproti spremljajte aktualne teste, koristne potrošniške nasvete in druge novosti. Od prejema e-novic se lahko kadarkoli odjavite.

Umik in odpoklic izdelkov

Več