Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Avdio - video
Avdio - video
16. november 2022

Dobre slušalke odlikujejo udobnost, vsestranske funkcije, med katerimi je na prvem mestu aktivno dušenje hrupa, ter uravnotežen in kakovosten zvok. Preverite, katere so se letos uvrstile najvišje na našem neodvisnem potrošniškem testu.


Slušalke smo kupili v trgovini kot običajni potrošniki, da trgovci oz. proizvajalci ne bi mogli vplivati na izbor. Preizkusili smo jih v neodvisnih akreditiranih laboratorijih. Naša merila so običajno ostrejša od golega preverjanja standarda in varnosti, saj obravnavamo tudi uporabnost izdelka, okoljevarstvo in druge vidike, pomembne pri vsakdanji uporabi. Modeli na testu so bili predstavljeni v zadnjih dveh letih, večino smo jih našli tudi v naših trgovinah.

Izračun skupne ocene

  • Kakovost zvoka: 50%
  • Aktivno dušenje hrupa: 10%
  • Preprostost porable in udobnost: 20%
  • Baterija: 15%
  • Trajnost : 5%
  • Skupna ocena: 100%

Kakovost zvoka (50 odstotkov skupne ocene)

Pet strokovnjakov oceni kakovost zvoka na podagi parametrov, kot so dinamika, glasnost in odsotnost popačenj med poslušanjem skladb različnih glasbenih zvrsti.

Aktivno dušenje hrupa (10 odstotkov skupne ocene)

Pet strokovnjakov oceni sposobnost dušenja neprekinjenega hrupa, cikličnega hrupa, pogovora in vetra.

Preprostost porable in udobnost (20 odstotkov skupne ocene)

Pet strokovnjakov oceni udobje med nošenjem, trdnost izdelave, kako preprosto jih je nadeti in ali na udobje vplivajo očala.

Baterija (15 odstotkov skupne ocene)

Ocena temelji na času delovanja ob polni bateriji in po 15 minutah polnjenja. Ravno tako je pomembna hitrost polnjenja baterije.

Trajnost (5 odstotkov skupne ocene)

Slušalke desetkrat vržemo na tla z višine 1,8 metra in jih pet minut škropimo z vodo, skladno s standardom DIN EN 60529:2014-09.Zaradi zagotavljanja popolne neodvisnosti ZPS kot potrošniška organizacija ne sprejema donatorskih in sponzorskih prispevkov podjetij. Primerjalne teste izdelkov in storitev financirajo člani ZPS s plačilom članarine. S plačilom posameznega testa tako tudi vi omogočate izvedbo primerjalnih testov


Ko boste opravili nakup, vam bomo po e-pošti poslali geslo za dostop do rezultatov izbranega testa.

Vsebina le za člane ZPS
in kupce tega članka

Kupi samo ta članek

5,10 €/članek

Hitro in enostavno plačilo s kreditno kartico ali Moneto, takojšen dostop do vsebine.

Postani član

paket INTERNET

4 x 16,00 € / leto

Člani imajo dostop do rezultatov VSEH testov, potrošniškega pravnega svetovanja in revije ZPStest.

Več o članstvu

Sveže e-novice ZPS, vsak teden

Naročite se na naše tedenske e-novice. Sproti spremljajte aktualne teste, koristne potrošniške nasvete in druge novosti. Od prejema e-novic se lahko kadarkoli odjavite.

Umik in odpoklic izdelkov

Več