Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

TTIP/CETA
TTIP/CETA
20. november 2014

Evropske potrošniške organizacije, združene v BEUC, pozdravljamo namero evropske komisarke za trgovino Cecilie Malmström, ki je napovedala, da bodo pogajanja v okviru TTIP odslej bolj pregledna.

Evropska komisija bi morala zagotoviti visoke standarde transparentnosti teh pogajanj, saj posegajo v številna področja, ki vplivajo in urejajo potrošnikov vsakdan, zato imajo poslanci, civilna družba in javnost pravico vedeti, kaj je na pogajalski mizi.

Večja transparentnost bo omogočila civilni družbi boljši vpogled v dogajanje in s tem tudi možnost pravočasnega odzivanja na predloge pogajalcev.

navedekPotrošniške organizacije poudarjamo, da morebitne spremembe ne smejo spodkopavati pravic in standardov, ki potrošnike v EU navedek1ščitijo na ključnih področjih kot so prehrana, zdravila, spletni nakupi in varstvo okolja, je poudarila Breda Kutin, predsednica ZPS.

Več  informacij na:

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA