Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

08. september 2022

Pregledali smo 10 izdelkov pekovskega peciva (žemljice, kruhki in kajzerice) za dopeko doma. Njihova sestava je precej podobna svežemu kruhu, ki ga vsak dan sproti spečejo za trgovce ali jih zaposleni dopečejo kar v trgovini. Preverite, kateri vsebujejo največ prehranske vlaknine in kateri najmanj soli. Med njimi je tudi izdelek brez aditivov.

"Preprosto si ne znam predstavljati dneva brez kruha," je precej pogosta trditev. Poleg dnevno pečenega kruha in pekovskega peciva nam trgovske police ponujajo vedno več napol pripravljenih predpakiranih pekovskih izdelkov. Te lahko sami spečemo doma, saj v zamrzovalniku počakajo tudi do enega leta.

Tokrat smo pregledali deset izdelkov pekovskega peciva (žemljice, kruhki in kajzerice), ki jih najpogosteje najdemo med izdelki za dopeko. Po sestavi so precej podobni svežemu kruhu, ki ga bodisi vsak dan sproti spečejo za trgovce bodisi jih trgovci dopečejo kar v trgovini.

Vsebina le za člane ZPS
in kupce tega članka

Kupi samo ta članek

4,10 €/članek

Hitro in enostavno plačilo s kreditno kartico ali Moneto, takojšen dostop do vsebine.

Postani član

paket INTERNET

4 x 14,98 € / leto

Člani imajo dostop do rezultatov VSEH testov, potrošniškega pravnega svetovanja in revije ZPStest.

Več o članstvu

Sveže e-novice ZPS, vsak teden

Naročite se na naše tedenske e-novice. Sproti spremljajte aktualne teste, koristne potrošniške nasvete in druge novosti. Od prejema e-novic se lahko kadarkoli odjavite.

Umik in odpoklic izdelkov

Več