Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Nasveti za zdravo prehranjevanje

"Ali so lupine citrusov, ki so naprodaj kot bio, užitne, ali velja upoštevati splošno navodilo v trgovini, da lupine citrusov niso užitne? Menim, da kupci od biocitrusov, ki so znatno dražji od navadnih, pričakujejo, da jim zaradi naravne pridelave tudi njihove lupine ne bi smele škoditi. Ali to drži?"

Ekološko pridelanih citrusov (in tudi drugega sadja) med skladiščenjem ne smejo konzervirati/obdelovati s fungicidi, zato je lupina užitna. Paziti pa je treba, da niso v stiku s konvencionalnimi citrusi, ker se lahko na ta način kontaminirajo s kemikalijami. Seveda je treba tako kot vsako sadje tudi ekološke citruse pred uporabo dobro oprati, najbolje s toplo vodo.

Avtorica: Marjana Peterman

Sveže e-novice ZPS, vsak teden

Naročite se na naše tedenske e-novice. Sproti spremljajte aktualne teste, koristne potrošniške nasvete in druge novosti. Od prejema e-novic se lahko kadarkoli odjavite.

Umik in odpoklic izdelkov

Več