Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Nasveti za zdravo prehranjevanje

V prazničnih časih na trgovskih policah zasledimo številne sladke figurice. Na prvi pogled se zdi, da gre za zelo podobne izdelke, vendar branje seznama sestavin pokaže, da so med njimi velike razlike.

Če je slaščica poimenovana "kakavov izdelek", "sladkorna ploščica" ali "mlečni čokoladni nadomestek", ne vsebuje sestavin, ki so značilne za čokolado.

Na seznamu sestavin zato ne boste našli kakavovega masla in kakavove mase, temveč rastlinske maščobe (npr. palmovo) in majhen odstotek kakava v prahu.

dedkamraza3

Priporočamo, da ste pri nakupu teh sladkih figuric pozorni. Namesto kakavovih raje izberite bolj kakovostne izdelke iz čokolade s čim večjim deležem kakavovih delov. Več koristnih nasvetov glede čokoladnih figuric najdete v članku na spletni strani Veš kaj ješ.

favicon Preberite več: Od kakava do čokolade

Sveže e-novice ZPS, vsak teden

Naročite se na naše tedenske e-novice. Sproti spremljajte aktualne teste, koristne potrošniške nasvete in druge novosti. Od prejema e-novic se lahko kadarkoli odjavite.

Umik in odpoklic izdelkov

Več