Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Nasveti za zdravo prehranjevanje

Na spletni strani Veš kaj ješ ves čas objavljamo zanimive nasvete za bolj zdravo prehranjevanje. Ste vedeli, da je za izpolnitev novoletnih zaobljub boljši način od diete to, da začnete skrbeti za uravnoteženo prehrano?

Kako uresničiti novoletne zaobljube?

Za vas smo pripravili nekaj uporabnih nasvetov za oblikovanje bolj vzdržnih zaobljub, ki vam v novem letu lahko zares pomagajo pri izgubi kakšnega odvečnega kilograma in oblikovanju bolj zdravih prehranjevalnih navad.

Preverite jih v prispevku o novoletnih zaobljubah.

Koliko suhega sadja je preveč?

Na spletni strani Veš kaj ješ boste izvedeli tudi, da je suho sadje energijsko bogato živilo. Suhe fige na primer vsebujejo do trikrat več sladkorja kot sveže.

Marelice-fige

Priporočljiva porcija suhega sadja je zato zgolj je okoli 30 gramov na dan. Za prigrizke zato raje izbirajte sveže sezonsko (zimsko) sadje (jabolka, mandarine, pomaranče, kaki).

Preberite več v prispevku o suhem sadju.

Enolončnica - odlična izbira za mrzle dni

Enolončnica je jed, ki nas v mrzlih zimskih dneh pogreje. Ker vsebuje veliko raznovrstnih hranil, je nadvse priročna izbira tako za kosilo kot večerjo. Vsekakor je najboljša tista, ki jo pripravimo doma. Le tako natančno vemo kaj je v njej.

enoloncnica-pasulj

Preverite naše nasvete za pripravo enolončnice.

Mobilna aplikacija Veš kaj ješ

Ste si že naložili mobilno aplikacijo Veš kaj ješ? Aplikacija, ki smo jo razvili v sodelovanju z Institutom Jožef Stefan, vam pomaga pri načrtovanju uravnoteženih obrokov. V njeni bazi je že več kot 37.000 izdelkov, uporabniki pa ves čas dodajajo nove.

veskajjes-app

Uporaba je preprosta: poskenirate črtno kodo izdelka in preverite njegov prehranski profil. Če izdelka še ni v bazi, ga vanjo preprosto dodate. Drugi uporabniki mobilne aplikacije vam bodo hvaležni.

ves kaj jes 9 2019 apple ves kaj jes 9 2019 google play

IzjavaVKJMI

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA