Hrana in pijača

Naša članica nam je zastavila zanimivo vprašanje: ali je res, da v nekatere vrste čokolade dodajajo vosek, da bi tako zmanjšali stroške, čok...

Cena ne odraža kakovosti maščobe! Predvsem pri pripravi peciva pa pogosto uporabljamo margarino. Da bo vaša izbira lažja, smo preverili kakovo...

Naš član je opazil, da v trgovinah prodajajo vedno več sadja in zelenjave, ki takoj po nakupu sploh ni užitno, saj je še nezrelo. Najbolj spor...
Marsikateri med nami v želji, da bi ostal zdrav, poseže po različnih prehranskih dopolnilih. Nakupili smo 10 vitaminsko-mineralnih prehranskih d...

Le redki so ljudje, ki ne marajo čokolade. In zakaj je prav čokolada nekaj posebnega in tako primerno darilo? Zgodba od kakava do čokolade je os...

V času praznikov pri nas že kar tradicionalno ne sme manjkati potica, običajno orehova. Preizkusili smo 8 vzorcev predpakiranih orehovih potic. ...

Našega člana je zanimalo, ali je lahko želatina iz rastlin. Tako so mu namreč pojasnili v prodajalni, kjer jo je kupil.

Tehnologija proizvodnje margarine se nenehno izpopolnjuje in prilagaja potrebam potrošnikov. Kakovost in senzorične lastnosti različnih vrst mar...

Uživanje surovega mleka iz mlekomata je pri ljudeh vedno bolj priljubljeno, vse več pa je tudi pomislekov glede njegove higiene in varnosti. Prei...

Po elektronski pošti smo dobili fotografije jajc, ki jih je potrošnik kupil pri enem izmed slovenskih trgovcev.

Železo je esencialni mineral, ki se nahaja v vsaki naši celici. Po podatkih Svetovne zdravstvene organizacije je železo hranilo, ki ga v primerj...
Umik in odpoklic izdelkov