Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

17. november 2022

Tatarski biftek lahko pripravite sami, tako boste najbolj prepričani, katere sestavine ste uporabili. Tudi pri doma pripravljenem izdelku obstaja nevarnost okužbe, zato zanj veljajo enaki pogoji shranjevanja kot za tistega, kupljenega v trgovini.

Sestavine (za 6 do 8 oseb; okrog 50 gramov na osebo):

  • Sestavine:350 g uležanega govejega fileja (pljučne pečenke) ali mesa z zunanjega oziroma notranjega dela stegna. Kupimo nekaj več mesa, saj je treba dobro odstraniti vezivno in maščobno tkivo.
  • 2 do 3 trdo kuhani rumenjaki
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 2 nastrgana inčuna
  • 1 zvrhana žlica na drobno sesekljanih slanih kaper
  • 1 zvrhana žlica na drobno sesekljane šalotke ali čebule
  • 1 žlička gorčice
  • 1 žlička limonovega soka
  • poper, sol

Priprava

Očiščeno meso lahko nastrgamo z nožem, lahko pa ga sesekljamo v multipraktiku. Trdo kuhane rumenjake zmešamo z oljčnim oljem, gorčico in limonovim sokom. Mešanici dodamo šalotko ali čebulo, kapre, inčune, poper in sol. Dobljeno zmes dobro vmešamo v meso. Preden biftek postrežemo, ga shranimo za en dan v hladilniku, da se okusi med seboj dobro povežejo.

favicon Preberite več: Test tatarskega bifteka

Avtorica: Marjana Peterman

Ko ste ravno pri koncu brezplačno dostopne vsebine …

Zveza potrošnikov Slovenije je nevladna organizacija (društvo) in se financira iz članskih prispevkov svojih članov, donacij fizičnih oseb in donacij dela dohodnine. Podprite naše delo. Hvala za vaše zaupanje, hvala za vašo podporo!

Dohodnina Postanite-clan enkratna-donacija

POZOR!!! PRAVNO OBVESTILO

Sveže e-novice ZPS, vsak teden

Naročite se na naše tedenske e-novice. Sproti spremljajte aktualne teste, koristne potrošniške nasvete in druge novosti. Od prejema e-novic se lahko kadarkoli odjavite.

Umik in odpoklic izdelkov

Več