Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

11. januar 2021

Ste že poskusili skyr? Ta fermentirani mlečni izdelek je zelo podoben našemu zgoščenemu jogurtu, a ima nekoliko drugačen okus. Zaradi velike vsebnosti beljakovin in majhne vsebnosti maščob postaja vse bolj priljubljen, kar nakazuje tudi vse bolj pestra ponudba na trgovskih policah.

Pri večjih trgovcih (E. Leclerc, Eurospin, Hofer, Lidl, Mercator, Spar in Tuš) smo preverili ponudbo sadnih in vaniljevih skyrov, podrobneje smo pregledali sedem izdelkov z gozdnimi sadeži (jagoda, borovnica ali malina) in šest vaniljevih. Izdelki se razlikujejo predvsem v vsebnosti sladkorja, deležu sadja in dodanih aditivih.

Vsebina le za člane ZPS

Postani član

paket INTERNET

4 x 14,48 € / leto

Člani imajo dostop do rezultatov VSEH testov, potrošniškega pravnega svetovanja in revije ZPStest.

Več o članstvu

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA