Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

17. december 2020

Kruh je pomemben del naše vsakodnevne prehrane, za večino je eden izmed glavnih virov ogljikovih hidratov in prehranske vlaknine. Da smo veliki ljubitelji tega preprostega, a izredno raznolikega živila, dokazujejo tudi rezultati naše spletne ankete, ki smo jo izvedli septembra – skoraj 70 odstotkov sodelujočih kruh uživa vsak ali skoraj vsak dan. Ali na prodajni polici prepoznate polnozrnat kruh?

V tokratnem tržnem pregledu smo se osredotočili na pregled ponudbe polnozrnatega kruha, ki zaradi velike vsebnosti prehranske vlaknine spada med pomembna živila v uravnoteženi prehrani. Obiskali smo večje trgovine v Ljubljani (E. Leclerc, Hofer, Lidl, Mercator, Spar in Tuš) in izbrali 16 vzorcev polnozrnatega kruha, ki smo jih glede na vrsto moke razdelili v dve skupini. V prvo smo uvrstili sedem vzorcev iz pšenične, pirine ali mešane polnozrnate moke, med katerimi je bil le eden predpakiran. V drugo skupino smo uvrstili devet izdelkov iz ržene polnozrnate moke, vsi so predpakirani.

Vsebina le za člane ZPS

Kupi samo ta članek

3,90 €/članek

Hitro in enostavno plačilo s kreditno kartico ali Moneto, takojšen dostop do vsebine.

Postani član

paket INTERNET

4 x 14,48 € / leto

Člani imajo dostop do rezultatov VSEH testov, potrošniškega pravnega svetovanja in revije ZPStest.

Več o članstvu

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA