Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

21. oktober 2020

Ko nas zagrabi lakota na poti, v službi ali šoli, pogosto najprej pomislimo na sendvič. Je hitra in preprosta rešitev za potešitev lakote. A kaj se skriva v predpakiranih sendvičih, ki nam jih ponujajo na avtomatih, bencinskih servisih in na oddelkih "to go" v večjih trgovinah?

To smo za vas preverili mi. Glede na rezultate ankete, v kateri smo vas med drugim vprašali, po katerih sendvičih najpogosteje sežete, smo pod drobnogled vzeli sendviče s tuno. Po nakupih smo se odpravili kot običajni potrošniki in obiskali najbolj priljubljena prodajna mesta. Izbrali smo deset različnih sendvičev s tuno, od tega dva brezglutenska, tri trikotne in pet običajnih v štručki. Sendvičev brez dodanih aditivov ni, količina tuninine pa je med 9 in 27 odstotkov.

Vsebina le za člane ZPS

Kupi samo ta članek

3,90 €/članek

Hitro in enostavno plačilo s kreditno kartico ali Moneto, takojšen dostop do vsebine.

Postani član

paket INTERNET

4 x 14,48 € / leto

Člani imajo dostop do rezultatov VSEH testov, potrošniškega pravnega svetovanja in revije ZPStest.

Več o članstvu

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA