Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

26. oktober 2020

Tržni pregled namazov iz čičerike. Včasih je veljal za eksotično jed z Orienta, a preprost namaz iz čičerike se je očitno priljubil tudi slovenskim potrošnikom, vsaj tako bi lahko sklepali na podlagi pestre ponudbe na prodajnih policah trgovin. Poleg klasičnega oziroma navadnega je na voljo več različic z dodatki – s karijem, paradižnikom, bučami, bučnimi semeni, olivami, peso, papriko in gobami.

V ljubljanskih trgovinah dm, E. Leclerc, Hofer, Kalček, Lidl, Mercator, Müller, Spar in Tuš smo kupili 14 klasičnih namazov s čičeriko. Nekatere smo našli na policah, saj se lahko shranjujejo na sobni temperaturi in imajo rok uporabe več kot pol leta, druge, z rokom uporabe, krajšim od enega meseca, pa v hladilnikih.

Čeprav je z vidika maščobnokislinske sestave pomembno, katero olje izdelek vsebuje, ne moremo mimo podatka o vsebnosti maščobe, h kateri prispeva tudi sezamova pasta. Razlike med izdelki so velike. Najmanj maščobe vsebuje humus z 10 gramov v 100 gramih izdelka, ki je narejen iz oljčnega olja in najbolj podoben tradicionalni recepturi. Pri večini izdelkov maščoba predstavlja več kot petino izdelka, izdelek z največ maščobe jo vsebuje kar 27,4 grama v 100 gramih. Preverite!

Vsebina le za člane ZPS

Kupi samo ta članek

3,90 €/članek

Hitro in enostavno plačilo s kreditno kartico ali Moneto, takojšen dostop do vsebine.

Postani član

paket INTERNET

4 x 14,48 € / leto

Člani imajo dostop do rezultatov VSEH testov, potrošniškega pravnega svetovanja in revije ZPStest.

Več o članstvu

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA