Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Čiščenje, pomivanje
Čiščenje, pomivanje
28. december 2020

Potrošnica je kupila pomivalni stroj. Rezultati pomivanja so jo razočarali, zato je v trgovini zahtevala zamenjavo stroja. Svetovali so ji, da pokliče serviserja, ki naj bi najprej ugotovil, ali gre za napako. Ta ji je predlagal, da skupaj preverita, kako stroj pomiva, zato naj ob napovedanem obisku poskrbi za nekaj kosov primerno umazane posode. Vključil naj bi intenzivni program. Potrošnica nas je prosila za nasvet, koliko in kakšno posodo naj pripravi ter s čim naj jo "umaže", da bodo rezultati pomivanja pokazali resnično raven kakovosti pomivanja.

Nasvet ZPS

Nasvet objavljamo v želji, da pomagamo še komu, ki morda dvomi o kakovosti pomivanja v stroju in se srečuje s podobnimi težavami.

Svetovali smo ji, naj za test pripravi toliko posode, kot je stroj zmore pomiti oziroma naj se tej količini čim bolj približa. Podatek o zmogljivosti stroja navajajo proizvajalci s številom pogrinjkov. Kaj pa vključuje pogrinjek? Vso jedilno posodo, krožnike vseh oblik, skledice, kozarce in pribor, ki jih potrebujemo, da postrežemo en obrok s tremi hodi in kavo, vključno s še kakšno kozico za kuhanje.

Svetovali smo ji tudi, naj za realen prikaz po posodi in priboru razmaže hrano, ki se med pomivanjem težje odstrani (špinača, pire krompir, jajca, zdrob), v skodelicah pa pripravi kavo in pravi čaj. Ostanke hrane na posodi naj nekaj časa suši na zraku, kavo in čaj pa kar v skodelicah ohladi in nato odlije, tako na stenah ostajajo težje odstranljivi barvni obroči. Na podoben način pripravljamo posodo tudi za potrošniške teste. Poleg tega naj serviserju predlaga, da namesto intenzivnega programa, ki je namenjen pomivanju močneje umazane kuhalne posode (zapečeni ostanki), vklopi program za običajno pomivanje (»auto«), tega v praksi tudi najpogosteje uporabljamo.

Avtorica: Dušica Breskvar

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA