Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Čiščenje, pomivanje

Zanima me, ali ste že kdaj ocenjevali vodne sesalnike. Gledam sesalnik Pro aqua podjetja Proaktiv plus. Zdi se, da so ti aparati precenjeni – cene se gibljejo okrog 2000 evrov. Lahko naredite kakšno primerjavo s podobnimi sesalniki, ki so na trgu?

Vodnih sesalnikov zaradi nezanimanja drugih potrošniških organizacij za ta tip sesalnika že dolgo nismo testirali. Tudi med potrošniki zanje ni pravega zanimanja. Vzrok ni le visoka cena, pomembnejše je, da učinki, ki jih obljubljajo vodni sesalniki, ne presegajo tistih, ki jih lahko dosežemo s klasičnimi. Ti so tudi bolj praktični za uporabo, predvsem so okretnejši in prijaznejši za delo. Medtem ko se sesanje s klasičnim sesalnikom konča z izklopom aparata, nas pri vodnem po vsakem sesanju čaka še obvezno praznjenje in čiščenje posode z vodo. To je sicer umazano delo, a ga ne smemo preskočiti, da se ne razvije plesen. Nezanemarljiva je tudi razlika v teži in dimenzijah, za shranjevanje vodnega sesalnika in njegovih priključkov potrebujemo precej več prostora kot za shranjevanje klasičnega sesalnika.

Preverite
favicon Test talnih sesalnikov
favicon Test robotskih sesalnikov

Strinjamo se z vašo oceno, da so cene vodnih sesalnikov pretirane. Vzrok je delno v manjšem povpraševanju, kar dviguje cene. Drage aparate je težje prodajati, to pa vodi v prodajo s predstavitvami na domu, kar spet dviguje ceno.

Kot zanimivost naj spomnimo, da je odpiranje vrat tovrstnim trgovcem pri nas precej razširjeno, v drugih državah pa prej izjema kot pravilo. Zaradi dolgoletnih negativnih izkušenj so potrošniki precej manj zaupljivi, zato so tovrstne prodaje precej manj uspešne.

Avtorica: Dušica Breskvar

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA