Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Dom in vrt
Dom in vrt
28. december 2020

Uporaba eteričnih olj je v zadnjih letih vse bolj priljubljena. Predvsem v hladnejših mesecih jih uporabljamo za odišavljanje zraka v zaprtih prostorih, ljubiteljice domače kozmetike pa jih dodajajo tudi v kreme, kopeli, mila in šampone. Kar je "naravno", naj bi bilo tudi "varno in zdravo", a vedno ni čisto tako. Pri uporabi eteričnih olj je zato treba upoštevati nekatera priporočila in varnostna opozorila.

Trg eteričnih olj je zelo velik, prodajajo jih v drogerijah, lekarnah, trgovinah z zdravo prehrano in številnih spletnih trgovinah. Tudi mi smo se odpravili po (spletnih) nakupih in preverili, ali lahko potrošniki pred nakupom dobijo ustrezno informacijo, ki jim bo pomagala izdelek izbrati in varno uporabljati. Kupili smo 18 izdelkov različnih proizvajalcev, če je bilo na voljo, smo izbrali eterično olje sivke.

Vsebina le za člane ZPS

Kupi samo ta članek

3,90 €/članek

Hitro in enostavno plačilo s kreditno kartico ali Moneto, takojšen dostop do vsebine.

Postani član

paket INTERNET

4 x 14,48 € / leto

Člani imajo dostop do rezultatov VSEH testov, potrošniškega pravnega svetovanja in revije ZPStest.

Več o članstvu

Zadnje objave

Več objav

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA