Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Pranje, sušenje, likanje

V dar sem dobila vrečo lego kock. Preden jih dam sinu, jih želim oprati, zato me zanima, ali jih lahko dam v pralni stroj? In še podobno vprašanje glede nahrbtnika, ki ga moram nujno oprati. Nikjer ne najdem podatka, ali to sploh smem. Najraje bi ga dala v stroj, a se bojim, da bi se zaradi vrtenja v bobnu poškodoval.

Odgovor ZPS

Lego kocke se najbolje operejo v stroju. Lahko jih vložite v staro prevleko za blazino, če ima zadrgo, drugače jo preprosto zavežite, tako bo med obračanjem stroja zadržala vse, tudi najbolj drobne kocke.

Lahko pa uporabite vrečo iz mreže, ki jo uporabljamo za pranje finih kosov perila in oblačil iz občutljivega materiala (hlačne nogavice, fino perilo in nedrčki). Izberite nežnejši program (na primer program "sintetika"), pri količini praška pa ne pretiravajte.

Tudi nahrbtnik lahko perete v stroju. Vsi uporabljeni materiali nahrbtnika morajo biti odporni proti vodi, saj je med uporabo večkrat izpostavljen dežju.

Zaradi številnih zaponk in trakov, ki lahko poškodujejo notranjost bobna in/ali steklo in gumo na vratih, je priporočljivo uporabiti mrežasto vrečo ali staro prevleko za blazino.

Avtorica: Dušica Breskvar

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA