Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

12. oktober 2021

Preselila sem se na svoje, v sobo, ki ima le majhen kotiček za kuhanje z eno kuhalno ploščo in mini hladilnik. Zdaj sem pred nakupom najnujnejše kuhinjske posode in osnovnih pripomočkov. Naj povem, da se rada prehranjujem doma. Kaj menite o nujnosti mikrovalovne pečice (za manjšo bi morda lahko našla prostor) in paličnega mešalnika?

Kuhališče in hladilnik sta dva od treh osnovnih elementov kuhinje, v vašem opisu manjka le pomivalno korito, domnevam, da je del opreme, le da ga niste omenili.

Tudi v majhni kuhinji je lahko prijetno kuhati s pametno izbiro opreme.

Glede kuhalne posode bosta verjetno zadostovala kozica in lonec, ta naj bo dovolj velik tudi za kuhanje testenin, ter ponev, vsi s premerom dna čim bliže velikosti vašega kuhališča.

Od pribora za kuhanje boste potrebovali vsaj zajemalko, kakšno kuhalnico in lopatico za peko, vsaj dva noža, enega velikega in enega manjšega, lahko tudi nož za lupljenje krompirja.

Mikrovalovna pečica manjših dimenzij je namenjena predvsem odmrzovanju in segrevanju, lahko tudi kuhanju, na primer zelenjave. Ker imate le eno kuhalno ploščo, bo zagotovo v veliko pomoč, ni pa nepogrešljiva.

Nakup paličnega mešalnika priporočam, saj je vsestransko uporaben: za juhe, omake, pire krompir, če je dovolj močan in ima kakovostno rezilo, tudi za smoothije, ki so vedno bolj priljubljen samostojen obrok. Z izbiro modela, ki ima med dodatno opremo še mini sekljalnik in metlico za stepanje jajc in smetane, bo uporabnost še večja.

Avtorica: Dušica Breskvar

Sveže e-novice ZPS, vsak teden

Naročite se na naše tedenske e-novice. Sproti spremljajte aktualne teste, koristne potrošniške nasvete in druge novosti. Od prejema e-novic se lahko kadarkoli odjavite.

Umik in odpoklic izdelkov

Več