Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

12. julij 2021

Že od otroštva uporabljam plin. Z leti sem postal pozabljiv in v zadnjem času se mi je že nekajkrat zgodilo, da sem odšel od doma, ne da bi ugasnil plin pod loncem. Je res varneje kuhati z indukcijo? To so mi svetovali v trgovini. Menda plošče same ugasnejo, ko zmanjka vode v posodi.

Ali to pomeni, da na taki plošči ne morem peči palačink? Pred kratkim ste menda v reviji objavili test indukcijskih plošč, pa me zanima, ali ste napisali kaj o tem.

Odgovor ZPS

Prispevek o indukcijskih kuhališčih smo objavili v reviji ZPStest 4/2021 in v njem pišemo tudi o tem, da imajo vsa indukcijska kuhališča vgrajen varnostni sistem, ki v primeru prazne posode samodejno izklopi ali vsaj močno zmanjša gretje.

So pa med modeli razlike v tem, pri kateri temperaturi sistem reagira. Če na vklopljenem kuhalnem mestu ni posode, se pri indukciji gretje niti ne začne.

Varnostni sistem na indukcijskih kuhališčih torej zagotavlja ustrezno varnost, tudi če pozabimo izklopiti kuhališče. Palačinke lahko pečemo na vseh kuhališčih, je pa pečenje na nekaterih hitrejše.

Avtorica: Dušica Breskvar

favicon Preberite več: Test indukcijskih kuhalnih plošč

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA