Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

CLEAR 2.0
CLEAR 2.0
05. avgust 2019

Na Zvezi potrošnikov Slovenije začenjamo skupinski nakup kakovostnih kaminskih peči na pelete, s katerim želimo potrošnikom ponuditi možnost nakupa na neodvisnem mednarodnem primerjalnem testu potrošniških organizacij preverjenih kaminskih peči po čim bolj ugodnih pogojih. V prvi fazi zbiramo prijave zainteresiranih potrošnikov, ki bodo v začetku septembra obveščeni o ponudbi skupinskega nakupa – takrat se bodo odločili, ali bodo kupili katerega izmed modelov kaminskih peči na pelete pri izbranem ponudniku skupinskega nakupa.

Na ZPS se zavedamo, da le redki v vročih poletnih dneh (in nočeh) razmišljajo o ogrevanju, a zdaj je pravi čas za razmislek in načrtovanje nakupa, torej trenutek odločitve, če nameravate zamenjati, posodobiti ali dopolniti ogrevalni sistem še pred sezono.

"Konec aprila smo uspešno zaključili kampanjo skupinskega nakupa klimatskih naprav, na katero so se potrošniki množično odzvali, saj se jih je kampanji pridružilo več kot 6300. Odličen odziv potrošnikov nam je dal zagona tudi pri pripravi nove kampanje. In tako z današnjim dnem začenjamo kampanjo skupinskega nakupa kaminskih peči na pelete," je pojasnila Breda Kutin, predsednica Zveze potrošnikov Slovenije, in dodala: "Tudi tokrat si bomo prizadevali zagotoviti za potrošnike čim boljše pogoje nakupa in čim bolj kakovostno storitev, vključno s strokovno montažo, ki je nujna za učinkovito in okolju prijazno delovanje kaminske peči."

Na izbiro le preverjeno kakovostne kaminske peči
V skupinskem nakupu bodo na voljo le tiste kaminske peči na pelete, ki so dosegle dovolj visoko oceno na testu potrošniških organizacij. Tudi tokrat, tako kot v primeru klimatskih naprav, ponudba zato ne bo vključevala cenenih modelov.

Časovnica kampanje skupinskega nakupa kaminskih peči na pelete
1. Od 5. avgusta 2019: začetek zbiranja spletnih prijav za sodelovanje v skupinskem nakupu.
2. Začetek septembra 2019: prejem elektronske pošte z informacijo o ponudbi skupinskega nakupa in navodili za izvedbo nakupa.
3. Do 15. oktobra 2019: ob odločitvi za nakup kaminske peči na pelete po pogojih skupinskega nakupa registriran uporabnik opravi nakup pri ponudniku. Po tem datumu nakup po pogojih skupinskega nakupa ni več mogoč.

Eden izmed ciljev projekta CLEAR 2.0., v okviru katerega organiziramo skupinski nakup, je spodbujati uporabo obnovljivih virov v gospodinjstvih, kamor med drugim spada tudi ogrevanje s kakovostnimi lesnimi peleti. To je glede na naraščajoče cene fosilnih energentov eden najbolj varčnih načinov ogrevanja. "Da bo tovrstno ogrevanje prijazno tudi do okolja, pa zgolj kakovostni peleti niso dovolj. Potrebujemo še kakovostno kurilno napravo z dobrim izkoristkom in ustrezno nastavljenim sistemom zgorevanja. In kaminske peči, ki jih bomo ponudili v okviru skupinskega nakupa, so preverjeno učinkovite in varne, njihova uporaba je bolj preprosta, predvsem pa zaradi popolne avtomatizacije zgorevalnega procesa in posledično visokih izkoristkov manj onesnažujejo okolje," je Breda Kutin pojasnila merila izbora kaminskih peči, med katerimi bodo lahko izbirali v skupinski nakup prijavljeni potrošniki.

Nezavezujoče prijave zainteresiranih potrošnikov zbirajo na spletni strani www.SKUPINSKInakupZPS.si. Možnost nakupa in prve montaže načrtujejo že septembra 2019.


Trije dobri razlogi za sodelovanje v skupinskem nakupu kaminskih peči na pelete ZPS:
1. V skupinskem nakupu bodo na voljo le tiste kaminske peči na pelete, ki so dosegle dovolj visoko oceno na neodvisnem primerjalnem testu ZPS.
2. Sodelovanje v skupinskem nakupu z ZPS je preprosto, nezavezujoče in brezplačno.
3. ZPS bo za vas v pogajanjih s ponudniki kaminskih peči na pelete poskušala doseči čim bolj ugodno ponudbo.

Kdo lahko sodeluje?
V kampanji skupinskega nakupa kaminskih peči na pelete lahko sodelujejo vsi potrošniki, ki želijo na območju Republike Slovenije v svojih prostorih namestiti in priključiti kaminsko peč na pelete. Prijavijo se lahko vsi, tudi tisti, ki niso člani ZPS, le prijavo morajo oddati na spletni strani www.SKUPINSKInakupZPS.si. Prijava na spletni strani www.SKUPINSKInakupZPS.si potrošnike ne zavezuje k nakupu, je pa pogoj za prejem ponudbe in za pridobitev pravice do nakupa kaminskih peči na pelete po pogojih, doseženih v okviru skupinskega nakupa.

Več informacij, vključno z odgovori na pogosta vprašanja, najdete na www.SKUPINSKInakupZPS.si!

Skupinski nakup kaminskih peči na pelete bo izveden v okviru projekta CLEAR 2.0.

LogoSkupni2C

Zadnje objave

Več objav

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA