Prihranite
s pametnimi nakupi

Ste že kdaj kupili kak izdelek, ki se doma ni izkazal tako, kot sta obljubljala oglas in trgovec? Seveda se je to že zgodilo vsakemu izmed nas… A s pomočjo rezultatov neodvisnih testov lahko svoje prihodnje nakupe bolje načrtujete in ob tem še prihranite.

Zanima me več

Zato se splača biti član-ica ZPS! Ker prihranite čas in denar.

924 €
je razlika v ceni zmagovalcem (ocena zelo dobro: 88) in drugo uvrščenim (ocena zelo dobro: 87) na testu kombiniranih hladilnikov.

754 €/leto
lahko ob nakupu kakovostnega izdelka prihrani štiričlanska družina, če vsak njen član poje 6 navadnih jogurtov na teden.

Neomejeno
je odgovor na vprašanje, kolikokrat se lahko obrnete na svetovalce ZPS v primeru potrošniških zagat ali za nasvet o kakovosti in varnosti izdelkov.

4x dražja
je krema za zaščito pred soncem, ki je na testu dobila najslabšo oceno, od tiste, ki je na testu zmagala.

1400 €
na leto lahko prihrani štiričlanska družina z informirano izbiro hrane, ob tem pa še vedno kupuje kakovostne izdelke.

1.180 €
je razlika v ceni med dvema primerljivima pralnima strojema, ki sta bila med najbolje ocenjenimi na testu.

755 €
boste lahko prihranili, če kupujete robotsko kosilnico in izbirate med dvema modeloma, ki sta oba na testu prejela oceno zelo dobro.

610 do 650 €
prihranite, če namesto zmagovalca (dobro: 69) kupite petega na testu (dobro: 67) pokončnih brezžičnih sesalnikov.

Paketi članstva

Pridružite se nam!

Izberite enega od paketov članstva za fizične osebe ali naročniški paket za pravne osebe.

 
Poskusni članski paket
Paket Naročnina (za pravne osebe)
Priporočamo
Paket ZPS PLUS s tiskano revijo
Paket ZPS INTERNET z e-revijo
Tiskana revija ZPS test
12 številk (v 10-ih izvodih) tiskane izdaje z dostavo
ZPS testi
spletni dostop do več kot 60 rezultatov aktualnih testov (več kot 7500 testiranih izdelkov)
Zaklenjene vsebine
spletni dostop do vseh vsebin, ki so plačljive ali so na voljo le za člane
Dostop do treh plačljivih vsebin za obdobje treh mesecev
Mobilna aplikacija ZPS test
dostop do revije na tablici ali mobilnem telefonu
Pravno svetovanje
pri potrošniških težavah
Svetovanje o kakovosti in varnosti
gospodinjskih aparatov in zabavne elektronike
Cena

10,00 €

3 mesece

1 x 81,00 €

letno

4 x 18,45 €

/3 mesece

ali

1 x 73,80 €

letno

4 x 16,50 €

/3 mesece

ali

1 x 66,00 €

letno

 
Podrobnosti o sklenitvi članstva

S tem, ko boste naročili članski paket ZPS (do preklica, vendar najmanj za 1 leto dni), boste postali podporni član ali članica ZPS. Članstvo za fizične osebe ali naročnina za pravne osebe se po 1 letu dni vsakič samodejno podaljša za enako obdobje, vsakič pod pogoji, ki veljajo v času podaljšanja, vse do vašega preklica.

Podaljšanje paketa je po enoletnem obdobju samodejno, razen če ga že pred začetkom novega enoletnega obdobja prekličete.

Ob samodejnem podaljšanju članstva ali naročnine za naslednje enoletno obdobje vam zaračunamo znesek za naslednje enoletno obdobje, tako da:

  • v primeru plačila prek spleta samodejno bremenimo vašo plačilno kartico,
  • v primeru sklenjene direktne bremenitve se bremenitev na vašem bančnem računu samodejno nadaljuje tudi v naslednje enoletno obdobje,
  • v primeru plačila prek predračuna vam pošljemo račun ali plačilni nalog.

Za tovrstne pogodbe Zakon o varstvu potrošnikov (ZVPot-1, 135. člen) ne določa pravice do odstopa od pogodbe v 14-dnevnem roku od sklenitve pogodbe. Odpoved naročniškega razmerja mora biti pravočasna in podana v pisni obliki, poslana po pošti ali elektronski pošti. Skladno s splošnimi po pogoji se za pravočasno šteje obvestilo o odpovedi, ki ga prejmemo pred začetkom novega enoletnega naročniškega obdobja, sicer se ta samodejno podaljša za enako obdobje.

Članstvo za fizične osebe ali naročnina za pravne osebe v ZPS traja do vašega preklica. Enkrat na leto plačate članarino ali naročnino, ki vam zagotavlja dostop do vsebin in storitev v okviru vašega izbranega paketa.

V primeru preklica ne izdajamo dobropisov za morebiti neizkoriščeno obdobje članstva ali naročnine, ampak imate ob obveznosti celotnega plačila za že sklenjeno enoletno članstvo oz. naročnino, v vsakem primeru zagotovljen članski ali naročniški paket in vse, kar paket obsega, za celotno leto. Preklic prične veljati po poteku obdobja 1 leta, za katerega ste predhodno že sklenili (ali se vam je nazadnje samodejno podaljšalo) članstvo oziroma, v primeru pravnih oseb, naročnino.

Če se odločite za preklic članstva, nam to lahko sporočite pred potekom vsakokratnega enoletnega obdobja v pisni obliki. Preklic nam lahko pošljete po pošti na naš naslov (ZPS, Tržaška cesta 2, 1000 Ljubljana), po elektronski pošti na [email protected] ali ga uredite prek povezave v vašem uporabniškem profilu.

Mnenja članov

Članica ZPS

Nadvse cenim ter podpiram vaše delo. Večkrat ste mi odlično svetovali in mi pomagali v kakšni zagati. Sem vaša dolgoletna članica in revija ZPStest je še edini tiskani medij, na katerega sem naročena.

Članica ZPS
Član ZPS

Z delom ZPS sem zadovoljen, ko sem potreboval vašo neposredno pomoč, sem jo dobil. Všeč mi je, ker ste si z dosedanjim delom pridobili status, da vas potrošniki jemljejo resno.

Član ZPS
Članica ZPS

Vaši testi me pogosto rešijo, ko sem v dilemi. Bodite tako dobri še naprej, z velikim veseljem vas berem!

Članica ZPS
Član ZPS

Ste edini portal, ki mu brezpogojno zaupam glede rezultatov raziskav in testiranj. Zadev ne olepšujete in na vsa vprašanja odgovorite hitro in direktno. Teme, kot so bančništvo in zakoni, razložite, da so vsem razumljive.

Član ZPS
Članica ZPS

ZPStest je edina revija, s katero sem zelo zadovoljna in niti ne pomišljam ob obnovi letnega naročila, da bi jo odpovedala, čeprav je za nas upokojence malo draga.

Članica ZPS
Član ZPS

Kot član ZPS sem bil deležen res izrednih dejanj. Pri Modrem varčevanju so me iz ZPS takoj obvestili o napaki, naredili izračune, pravno in finančno svetovali, obenem so se pogajali z banko in tudi vložili tožbo in vodili ves postopek do pozitivne rešitve. Imel sem tudi težave z obrtnikom in zagotovili so mi takojšnjo pravno pomoč z napotki v praksi. Brez dvoma lahko rečem, da je ZPS ena najboljših organizacij, kar jih premore Slovenija.

Član ZPS
Članica ZPS

Hvala, da obstajate in se trudite. Velikokrat ste nam pomagali pri odločitvah in pri spremembi nakupovalnih navad.

Članica ZPS
Članica ZPS

Odkar sem članica ZPS, se pri nakupih vedno odločam glede na informacije, ki jih dobim pri ZPS, od maskar do pralnega stroja, torej praktično pri vseh nakupih. Menim, da se strošek članstva poplača vsako leto, tudi nekajkratno.

Članica ZPS

Postanite član Zveze potrošnikov Slovenije

ZPS je neodvisna in neprofitna organizacija, že
več kot 30 let na strani potrošnikov.

Zakaj postati član-ica?

Pridobite dostop do kakovostnih vsebin:

  • Revija ZPStest: 12 številk v 10 izvodih z dostavo na dom
  • Dostop do vseh testov in drugih plačljivih vsebin
  • Pravno svetovanje pri potrošniških težavah
  • Svetovanje o kakovosti in varnosti gospodinjskih aparatov ter zabavne elektronike

Že od 4 x 16,50 € / na leto

Zakaj so vsebine ZPS plačljive?

Primerjalne teste izdelkov in storitev financirajo člani ZPS s plačilom članarine. S plačilom posameznega testa tako tudi vi omogočate izvedbo primerjalnih testov. Zaradi zagotavljanja popolne neodvisnosti ZPS kot potrošniška, organizacija ne sprejema donatorskih in sponzorskih prispevkov podjetij.

Želim se včlaniti

 

Potrošniško svetovanje ZPS

Na voljo vam je vsak dan. Svetujejo izkušeni pravni strokovnjaki.

Za člane: 01 432 00 89 Za nečlane: 090 50 90

Svetovanje o pravicah pacientov (financira Mestna občina Ljubljana): 01 474 06 10

Več o svetovanju