Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Okolje in poraba goriva
Okolje in poraba goriva
24. julij 2019

Večkrat smo že ugotavljali, kako lahko določen predpis negativno vpliva na trg, čeprav želijo z njim stvari obrniti v pravo smer. V to kategorijo spada tudi direktiva, s katero je Evropska komisija leta 2006 predpisala uporabo hladilnega sredstva z bistveno nižjim potencialom globalnega segrevanja v avtomobilskih klimatskih napravah. Zaradi dogovora o uporabi novega hladilnega sredstva je nastal monopol, zaradi katerega so šle cene v nebo.

Hladilno sredstvo je pomemben del klimatske naprave, saj poskrbi za učinkovito vpijanje toplote in poznejše ohlajevanje zraka. Med delovanjem del plina izpuhti v zrak, zato ga je treba redno dodajati, saj se drugače učinkovitost klimatske naprave zmanjša in ne zmore več ohladiti kabine avtomobila. Polnjenje klimatske naprave običajno opravijo med rednim servisnim pregledom, pri rednem dodajanju so količine razmeroma majhne.

Ker izparevanje hladilnega sredstva pomeni grožnjo za okolje, gre namreč za agresiven plin, ki vpliva na globalno segrevanje, je seveda logično, da je Evropska komisija z direktivo določila, da hladilno sredstvo ne sme presegati določene meje potenciala globalnega segrevanja. To mejo so določili pri 150 enotah, pred tem uporabljano hladilno sredstvo je imelo potencial globalnega segrevanja kar 1300 enot. Direktivo so uvajali v fazah, zadnja je bila zaključena 1. januarja 2017, od tega datuma v EU ne sme biti naprodaj nobeno novo vozilo, ki ne ustreza določbam direktive.

Tabela: Cena hladilnega sredstva za polnjenje klimatske naprave v avtomobilu (kliknite za povečavo)

vpliv na okolje manjsi stroski konkretno visji tab

Avtomobilska industrija je z novo direktivo morala poiskati okolju prijaznejše hladilno sredstvo, združenje avtomobilskih inženirjev (SAE) je kot globalni standard izbralo sredstvo s kodo r1234yf, ki je sčasoma nadomestilo dotedanje sredstvo s kodo r134a. Zdaj se je izkazalo, da je eden od dobaviteljev, ameriški Honeywell, v času pogajanj in izbiranja novega hladilnega sredstva vzpostavil vrsto patentov, povezanih z njegovo proizvodnjo, zato ima zdaj tako rekoč popoln nadzor nad trgom hladilnega sredstva r1234yf tudi v Evropski uniji. Medtem ko je bil trg za izdelavo r134a odprt in so na njem nastopala številna, tudi evropska podjetja, Honeywell patentnih pravic ne prodaja konkurenci in je na ta način vzpostavil monopol.

Tega ne občuti samo kemijska industrija, saj se je izkazalo, da nekonkurenčen položaj na trgu vpliva tudi na cene, ki jih za hladilno sredstvo plačujemo potrošniki. V starejše modele avtomobilov je še dovoljeno dodajati hladilno sredstvo r134a, tako da smo lahko naredili neposredno primerjavo. V preglednici objavljamo okvirne cene za novo in staro hladilno sredstvo, na podlagi teh podatkov smo izračunali tudi razliko v ceni. Ta lahko celo preseže 300 odstotkov, kar je precej več, kot so ugotovili kolegi v nekaterih drugih evropskih državah (do 200 odstotkov). Zastopnike smo povprašali tudi, ali v specifikaciji navajajo vrsto hladilnega sredstva in dopolnjeno količino, od tistih, ki so odgovorili, smo dobili pritrdilni odgovor. Žal nam na naša vprašanja niso odgovorili vsi zastopniki, prav tako nismo dobili odgovorov od nekaterih drugih servisnih delavnic, na katere smo se obrnili.

Kljub temu je jasno: glede na to, da imajo klimatsko napravo vgrajeno tako rekoč vsi avtomobili in da je dopolnjevanje hladilnega sredstva nujno za učinkovito delovanje, je dobronamerna direktiva Evropske komisije povzročila bistveno višje stroške servisiranja avtomobilov. Razlika lahko v nekaj letih na ravni EU preseže milijardo evrov – zgolj zaradi pomanjkanja konkurence. Pri vsem tem serviserji namreč ne morejo storiti prav nič, saj jim ceno plina določa dobavitelj – zgolj in samo ameriški Honeywell.

Potrošniške organizacije bomo na omenjeno anomalijo opozorile Evropsko komisijo, ki bi pritožbo lahko obravnavala še pred spremembo mandata.

Avtor: Boštjan Okorn

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA