Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Okolje in poraba goriva

Nemško vrhovno sodišče je prvič izdalo sodbo o individualnem tožbenem zahtevku kupca proti VW, s katerim je zahteval povračilo škode zaradi prevare pri merjenju izpustov vozila. Tožnik je vozilo, ki ga je proizvedel VW, kupil leta 2014, v to vozilo pa je proizvajalec vgradil motor z nedovoljeno programsko opremo za prilagajanje vrednosti izpustov.

Sodišče je odločilo, da je bil kupec s strani VW zaveden v nakup takšnega vozila, zaradi česar je utrpel škodo, ki jo mora VW kupcu povrniti.

Na ZPS upamo, da bodo ugotovitve vrhovnega sodišča v zvezi z zavajanjem in povzročitvijo škode okrepile položaj slovenskih potrošnikov v sodnem postopku proti VW.

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA