Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Foto oprema
Foto oprema
14. januar 2020

Fotografska panoga se sicer preoblikuje, nikakor pa se ne predaja. In četudi na zunaj tega morda ni videti, se veliko dogaja. Ponudba se je povečala, nekateri aparati so celo postali dostopnejši, proizvajalci pa so, logično, osredotočeni bolj ali manj samo še na zmogljivejše modele. Tiste cenejše ohranjajo pri življenju le še z minimalnim trudom.

Trud fotografskih podjetij se začne z aparati, ki stanejo 500 evrov in več. Vsaj takrat, ko pridejo na trg. Pozneje je mogoče marsikaterega najti tudi za nižjo ceno, čeprav spet ne za dosti manj kot 400 evrov, še posebej ne v Sloveniji. In po pravici povedano je to tudi tista spodnja meja, kjer bi se moralo začeti zanimanje večine potrošnikov. Za toliko in več denarja so na voljo modeli z večjimi tipali in zmogljivejšimi objektivi, ki zares omogočajo zajemanje kakovostnejših fotografij kot pametni telefoni. Ti so postali dovolj dobri, in sicer s tehnološkimi rešitvami in optiko, pa tudi s triki, ki jih omogoča izjemna procesorska moč, da so boljši od cenejših fotoaparatov. 

Potrošniške organizacije v akreditiranih laboratorijih neprenehoma preizkušamo fotoaparate in na ta način potrošnikom z rezultati neodvisnih primerjalnih testov pomagamo pri odločitvi za nakup. V primerjalniku je zdaj 254 različnih digitalnih fotoaparatov, več kot 122 jih je naprodaj tudi v Sloveniji. Preverite!

Vse fotoaparate smo kupili v trgovini kot običajni potrošniki. Proizvajalci oz. trgovci za izbor niso vedeli in nanj niso imeli vpliva. Preizkusili smo jih v neodvisnih akreditiranih laboratorijih. Objava rezultatov testa je dovoljena le v medijih potrošniških organizacij, kjer niso objavljena oglasna sporočila.

Skupna ocena je sestavljena iz preizkusov
Kakovost slike, samodejni način: 40 % ocene
Uporabnost: 30% ocene
Kakovost slike, ročni način: 10% ocene
Kakovost filmov: 10% ocene
Zaslon in iskalo: 10% ocene


Zaradi zagotavljanja popolne neodvisnosti ZPS kot potrošniška organizacija ne sme prejemati donatorskih in sponzorskih prispevkov podjetij. Primerjalne teste izdelkov in storitev financirajo člani ZPS s plačilom članarine. Rezultati so na voljo vsem, članom v okviru naročnine, nečlanom pa so rezultati posameznega testa na razpolago za plačilo.


Ko boste opravili nakup, boste dobili elektronsko sporočilo z aktivacijskim geslom in s katerim si boste lahko ogledali rezultate izbranega testa na naši spletni strani.

Vsebina le za člane ZPS

Kupi samo ta članek

4,90 €/članek

Hitro in enostavno plačilo s kreditno kartico ali Moneto, takojšen dostop do vsebine.

Postani član

paket INTERNET

4 x 14,48 € / leto

Člani imajo dostop do rezultatov VSEH testov, potrošniškega pravnega svetovanja in revije ZPStest.

Več o članstvu

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA