Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Tehnologija
Tehnologija
23. december 2020

Pred leti so bile vinilne plošče edini način za poslušanje glasbe po lastnem izboru in takrat, ko je to ustrezalo uporabniku. Niso bile poceni, vendar so v povezavi s kakovostnim gramofonom, ojačevalnikom in zvočniki nudile zvočno izkušnjo, ki je danes večinoma nedosegljiva. Od poslušanja glasbe na vinilnih ploščah smo prehodili dolgo pot, glasba je danes cenejša, milijoni skladb so oddaljeni en sam klik.

Digitalizacija glasbe je sicer omogočila nove načine distribucije skladb, razvoj manjših in za uporabo udobnejših glasbenih predvajalnikov ter ne nazadnje tudi razvoj storitev pretočne glasbe, a na račun kakovosti. V zadnjih letih so poskušali z glasbo visoke razločljivosti (Hi-Res Audio) poustvariti kakovost analogne dobe, vendar ni pritegnila veliko uporabnikov.

Preverili smo kakšno kvaliteto zvoka ponujajo pretočne storitve, in testirali izkušnjo, ki jo ponujajo tiste, ki so na voljo v Sloveniji.

Vsebina le za člane ZPS

Kupi samo ta članek

3,90 €/članek

Hitro in enostavno plačilo s kreditno kartico ali Moneto, takojšen dostop do vsebine.

Postani član

paket INTERNET

4 x 14,48 € / leto

Člani imajo dostop do rezultatov VSEH testov, potrošniškega pravnega svetovanja in revije ZPStest.

Več o članstvu

Zadnje objave

Več objav

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA