Vse maščobe niso primerne za toplotno obdelavo in vsekakor ni vseeno, katere in koliko jih zaužijemo. Med Slovenci sta še vedno priljubljena svinjska mast in maslo, a smo tudi veliki porabniki različnih rastlinskih olj. Katera uporabiti v domači kuhinji in ključne razlike med njimi razkrivamo v tokratnem drobnogledu.

Odklenite si dostop za ogled tržnega pregleda

V tržnih pregledih predstavljamo ugotovitve iz pregleda aktualnega stanja na trgu.

Katere informacije tržni pregled vključuje?

  • Olja kot pomemben vir maščob.
  • Kako način predelave vpliva na sestavo olja?
  • Kakšna naj bo raba različnih olj v kuhinji?
  • Repično olje - kaj je dobro vedeti?
  • Laneno olje - kaj je dobro vedeti?
  • Sončnično olje - kaj je dobro vedeti?
  • Oljčno olje - kaj je dobro vedeti?
  • Bučno olje - kaj je dobro vedeti?
  • Palmovo olje - kaj je dobro vedeti?
  • Kokosovo olje - kaj je dobro vedeti?
  • Na kruh raje maslo ali margarino?

Cena: 1,00 €

(Dostop do članka: 2 leti)

Želim neomejen dostop do vseh vsebin ZPS

Postanite član Zveze potrošnikov Slovenije

ZPS je neodvisna in neprofitna organizacija, že
več kot 30 let na strani potrošnikov.

Zakaj postati član-ica?

Pridobite dostop do kakovostnih vsebin:

  • Revija ZPStest: 12 številk v 10 izvodih, dostop le prek spleta ali z dostavo na dom
  • Dostop do vseh testov in drugih plačljivih vsebin
  • Pravno svetovanje pri potrošniških težavah
  • Svetovanje o kakovosti in varnosti gospodinjskih aparatov ter zabavne elektronike

Že od 69,60 € / na leto

Zakaj so vsebine ZPS plačljive?

Primerjalne teste izdelkov in storitev financirajo člani ZPS s plačilom članarine. S plačilom posameznega testa tako tudi vi omogočate izvedbo primerjalnih testov. Zaradi zagotavljanja popolne neodvisnosti ZPS kot potrošniška, organizacija ne sprejema donatorskih in sponzorskih prispevkov podjetij.

Želim se včlaniti

 

Potrošniško svetovanje ZPS

Ste v potrošniški zagati?

Pokličite nas. Svetovali vam bodo izkušeni pravni strokovnjaki. Brezplačno za člane in članice ZPS.

 

Več o svetovanju