Vse maščobe niso primerne za toplotno obdelavo in vsekakor ni vseeno, katere in koliko jih zaužijemo. Med Slovenci sta še vedno priljubljena svinjska mast in maslo, a smo tudi veliki porabniki različnih rastlinskih olj. Katera uporabiti v domači kuhinji in ključne razlike med njimi razkrivamo v tokratnem drobnogledu.
Odklenite si dostop za ogled tržnega pregleda
V tržnih pregledih predstavljamo ugotovitve iz pregleda aktualnega stanja na trgu.
Katere informacije tržni pregled vključuje?
- Olja kot pomemben vir maščob.
- Kako način predelave vpliva na sestavo olja?
- Kakšna naj bo raba različnih olj v kuhinji?
- Repično olje - kaj je dobro vedeti?
- Laneno olje - kaj je dobro vedeti?
- Sončnično olje - kaj je dobro vedeti?
- Oljčno olje - kaj je dobro vedeti?
- Bučno olje - kaj je dobro vedeti?
- Palmovo olje - kaj je dobro vedeti?
- Kokosovo olje - kaj je dobro vedeti?
- Na kruh raje maslo ali margarino?
Cena: 1,00 €
(Dostop do članka: 2 leti)
Postanite član Zveze potrošnikov Slovenije
ZPS je neodvisna in neprofitna organizacija, že
več kot 30 let na strani potrošnikov.
Pridobite dostop do kakovostnih vsebin:
- Revija ZPStest: 12 številk v 10 izvodih, dostop le prek spleta ali z dostavo na dom
- Dostop do vseh testov in drugih plačljivih vsebin
- Pravno svetovanje pri potrošniških težavah
- Svetovanje o kakovosti in varnosti gospodinjskih aparatov ter zabavne elektronike
Že od 69,60 € / na leto
Primerjalne teste izdelkov in storitev financirajo člani ZPS s plačilom članarine. S plačilom posameznega testa tako tudi vi omogočate izvedbo primerjalnih testov. Zaradi zagotavljanja popolne neodvisnosti ZPS kot potrošniška, organizacija ne sprejema donatorskih in sponzorskih prispevkov podjetij.