ZPSTest paličnih mešalnikov: Odlični kuhinjski pomočniki že za 25 evrov

7. junij 2016

Mali kuhinjski aparati, posoda, pribor
ZPSTest paličnih mešalnikov: Odlični kuhinjski pomočniki že za 25 evrov

Palični mešalnik nima prave konkurence med mešalniki. Preprosta palična oblika omogoča, da pravkar skuhano zelenjavo pretlačimo kar v loncu, kjer se je kuhala, in jo brez prelivanja in izgube toplote spremenimo v slastno kremno juho ali omako. Tudi mešanje hladnih sestavin je enostavno. Tokrat smo na testu preizkusili 14 osnovnih modelov, za katere smo odšteli med 16 in 60 evri, ter 21 modelov z dodatno opremo, za katere smo odšteli med 29 in 159 evri. Na testu se je pokazalo, da so praktično vsi odlični pomočniki v kuhinji, tudi cenejši modeli so se uvrstili zelo visoko.

Dodaj vsebino med priljubljene

Za dodajanje vsebine med priljubljene potrebujete uporabniški profil. Brezplačna registracija

Pomembno je, da pred nakupom premislimo, kakšen aparat potrebujemo: osnovnega, ki ima le mešalno palico, včasih tudi vrč za mešanje, ali aparat z dodatnimi priključki, ki zmore več nalog, a je zato nekoliko dražji. "Palični mešalnik je namenjen predvsem tlačenju, mešanju in mečkanju (piriranju) vročih in hladnih sestavin, z modeli, ki imajo dodatno opremo, pa lahko tudi stepamo beljake in smetano, sekljamo oreščke in zelenjavo, ribamo sir in korenje, s posebnimi rezili lahko drobimo tudi ledene kocke," poudarja Dušica Breskvar iz Zveze potrošnikov Slovenije in dodaja:

nz

Treba pa je vedeti, da pri paličnem mešalniku z dodatnimi priključki ne bomo dosegli enakih rezultatov, kot jih zmorejo večji sorodniki.

ns

Dobre ocene za učinkovitost, uporabo,čiščenje…
Za testiranje učinkovitosti delovanja paličnega mešalnika smo potrošniške organizacije izbrale nekoliko zahtevnejše naloge. V testnem laboratoriju smo z njimi pripravljali majonezo, mesno zelenjavno kašico za dojenčka (kuhano korenje, krompir, meso), mlečno sadni napitek (banana, koščki ingverja, jogurt, mleko, med) in testo za palačinke. Pri tem smo se ravnali po priporočilih proizvajalcev, če smo jih našli v navodilih za uporabo. "Praktično noben mešalnik ni imel težav s pripravo testa in napitka. Precej zahtevnejša pa je bila za mešalnike priprava kašice za dojenčke, predvsem piriranje mesa, saj štirje modeli tej nalogi niso bili kos. Najzahtevnejši preizkus je brez dvoma priprava majoneze. Tretjina vseh testiranih mešalnikov se je tudi pri tem opravilu odlično odrezala. Dobre ocene so praktično vsi mešalniki dobili tudi za priročno in enostavno uporabo. Preizkuševalci niso imeli večjih pripomb niti na navodila, prav nobenih težav niso imeli s sestavljanjem in razstavljanjem aparatov. Mešalniki so dobili dobre ocene tudi za čiščenje. Vse dele razen ohišja z motorjem lahko pri večini testiranih modelih pomivamo v stroju, kar olajša delo marsikateri gospodinji," je predstavila rezultate Dušica Breskvar in dodala: "Dobre ocene so dobili mešalniki tudi pri preizkusu, kako glasni so. Njihovo glasnost smo ocenjevali med delovanjem osnovnega mešalnika pri vseh stopnjah hitrosti, ki jih zmorejo."

favicon Preverite: rezultati testiranja paličnih mešalnikov

Sveže e-novice ZPS, vsak petek

Ste z zanimanjem prebrali ta članek?
Prijavite se na e-novice ZPS za še več aktualnih in koristnih vsebin.

Politika varovanja osebnih podatkov

Sorodne objave

Nazaj na seznam objav

Postanite član Zveze potrošnikov Slovenije

ZPS je neodvisna in neprofitna organizacija, že
več kot 30 let na strani potrošnikov.

Zakaj postati član-ica?

Pridobite dostop do kakovostnih vsebin:

  • Revija ZPStest: 12 številk v 10 izvodih, dostop le prek spleta ali z dostavo na dom
  • Dostop do vseh testov in drugih plačljivih vsebin
  • Pravno svetovanje pri potrošniških težavah
  • Svetovanje o kakovosti in varnosti gospodinjskih aparatov ter zabavne elektronike

Že od 69,60 € / na leto

Zakaj so vsebine ZPS plačljive?

Primerjalne teste izdelkov in storitev financirajo člani ZPS s plačilom članarine. S plačilom posameznega testa tako tudi vi omogočate izvedbo primerjalnih testov. Zaradi zagotavljanja popolne neodvisnosti ZPS kot potrošniška, organizacija ne sprejema donatorskih in sponzorskih prispevkov podjetij.

Želim se včlaniti

 

Potrošniško svetovanje ZPS

Ste v potrošniški zagati?

Pokličite nas. Svetovali vam bodo izkušeni pravni strokovnjaki. Brezplačno za člane in članice ZPS.

 

Več o svetovanju