ZPStest odstranjevalcev ličil: Na testu so prav vsi dobro opravili nalogo

20. december 2017

Kozmetika in nega telesa
ZPStest odstranjevalcev ličil: Na testu so prav vsi dobro opravili nalogo

Za zdravo kožo je zelo pomembno, da ličila, ki jih uporabljamo, redno in temeljito odstranjujemo. Ostranjevalec ličil je zato nepogrešljiv kozmetični pripomoček. Dobra novica s tokratnega testa je, da je prav vseh sedem testiranih izdelkov dobro opravilo svojo nalogo – torej so dobri izdelki na voljo tako ljubiteljicam prestižnejših blagovnih znamk kot tudi tistim, ki ne želijo seči pregloboko v žep.

Dodaj vsebino med priljubljene

Za dodajanje vsebine med priljubljene potrebujete uporabniški profil. Brezplačna registracija

Na praktičnem delu testa so sodelovale `amaterke´ - tudi takšne, ki nosijo leče - in profesionalni vizažisti. Izdelke smo preizkusili po `metodi razdeljenega obraza´ – na eni polovici obraza so ličila odstranjevale z enim čistilom, na drugi z drugim. In ocene? "Na tem delu testa same `zelo dobre´,« je povzela rezultate Urša Šmid Božičevič in dodala:

nz

Nekaj razlik pa je bilo pri oceni, kakšen je občutek na koži, ali odstranjevalec kožo morda izsuši ali (preveč) namasti, a še vedno slabše ocene od `dobro´ ni bilo.

ns

Svoje so udeleženke in strokovnjaki povedali o uporabi izdelka: kako se odpira in zapira ter kako preprosto lahko vsebino odmerjamo na vato.

V laboratoriju smo preverili mikrobiološko neoporečnost pri sveže odprtih izdelkih, nato pa so v izdelke vnesli mikrobe in plesni ter po nekaj dneh preverili, kako učinkoviti so konzervansi v izdelku. Tudi ta del testa do testirani izdelki prestali brez težav. Prav tako so se dobro izkazali na testu v katerem smo ugotavljali, ali izdelki dražijo oči.

Dobro je vedeti - Si lahko obraz umijem kar z milom?
Uporaba mila v okolici oči ni najboljša izbira. Koža je rahlo kisla, njen pH je med 4,7 in 5,7, na milih pa pogosto zasledimo izraz `pH nevtralen´, kar pomeni vrednost pH 7. Takšno milo ima torej enak pH kot voda in ni `kislo´, nekatera mila so celo bazična.

Ob pogostem umivanju s takšnim milom lahko uničimo kislinski plašč kože, ki je eden izmed ključnih zaščitnih mehanizmov kože. Koža postane razdražena in izsušena, če je funkcija kislinskega plašča kože oslabljena, je koža tudi bolj dovzetna za okužbe. Če ne morete brez mila, izberite takšnega s pH 5,5 ali celo manj.

favicon Preverite: rezultati testa odstranjevalcev ličil

Sveže e-novice ZPS, vsak petek

Ste z zanimanjem prebrali ta članek?
Prijavite se na e-novice ZPS za še več aktualnih in koristnih vsebin.

Politika varovanja osebnih podatkov

Sorodne objave

Nazaj na seznam objav

Postanite član Zveze potrošnikov Slovenije

ZPS je neodvisna in neprofitna organizacija, že
več kot 30 let na strani potrošnikov.

Zakaj postati član-ica?

Pridobite dostop do kakovostnih vsebin:

  • Revija ZPStest: 12 številk v 10 izvodih, dostop le prek spleta ali z dostavo na dom
  • Dostop do vseh testov in drugih plačljivih vsebin
  • Pravno svetovanje pri potrošniških težavah
  • Svetovanje o kakovosti in varnosti gospodinjskih aparatov ter zabavne elektronike

Že od 69,60 € / na leto

Zakaj so vsebine ZPS plačljive?

Primerjalne teste izdelkov in storitev financirajo člani ZPS s plačilom članarine. S plačilom posameznega testa tako tudi vi omogočate izvedbo primerjalnih testov. Zaradi zagotavljanja popolne neodvisnosti ZPS kot potrošniška, organizacija ne sprejema donatorskih in sponzorskih prispevkov podjetij.

Želim se včlaniti

 

Potrošniško svetovanje ZPS

Ste v potrošniški zagati?

Pokličite nas. Svetovali vam bodo izkušeni pravni strokovnjaki. Brezplačno za člane in članice ZPS.

 

Več o svetovanju