ZPS skupinski nakup: tokrat v ponudbi pet energijsko učinkovitih klimatskih naprav

7. februar 2023

Ogrevanje in hlajenje
ZPS skupinski nakup: tokrat v ponudbi pet energijsko učinkovitih klimatskih naprav

Vsi potrošniki, ki so se že prijavili v skupinski nakup klimatskih naprav, bodo danes po elektronski pošti prejeli obvestilo, da jih na www.SKUPINSKInakupZPS.si čaka ponudba za nakup. Izbirali bodo lahko med petimi energijsko učinkovitimi napravami. Pretekle izkušnje sodelujočih potrošnikov v skupinskih nakupih ZPS so izjemno pozitivne. Sodobne klimatske naprave so vedno bolj učinkovite in dosegajo čedalje boljše izkoristke, zato ob pravilni uporabi in rednem vzdrževanju praviloma ne povzročajo visokih stroškov za električno energijo. Potrošniki jih v prvi vrsti uporabljajo za hlajenje, v prehodnih obdobjih in milejših zimah pa so se izkazale tudi kot učinkovit način (d)ogrevanja.

Dodaj vsebino med priljubljene

Za dodajanje vsebine med priljubljene potrebujete uporabniški profil. Brezplačna registracija

Na ZPS smo tudi tokrat sledili cilju, da potrošnikom ponudimo kakovostne in visoko učinkovite klimatske naprave, ki so na mednarodnem neodvisnem primerjalnem testu dobile dovolj visoko oceno.

V pogajanjih smo dosegli kakovostno storitev s strokovno montažo, ki je nujna za učinkovito delovanje klimatske naprave. Na ZPS smo v pogajanjih izbrali dva ponudnika, in sicer podjetji Klimaj in Minergia. V ponudbi je pet kakovostnih klimatskih naprav v tako imenovani split izvedbi (z eno notranjo in eno zunanjo enoto), in sicer z močjo 2,5 ter 3,5 kW, katerih uporaba je v gospodinjstvih najbolj razširjena.

klime-ponudba-2.5kw

V skupinski nakup prijavljeni potrošniki bodo lahko izbrano klimatsko napravo kupili neposredno pri izbranih ponudnikih, in sicer do odprodaje pogodbeno dogovorjenih zalog, vendar najpozneje do 31. 3. 2023. Vse informacije o tem, kako opraviti nakup najdejo na spletni strani www.SKUPINSKInakupZPS.si, z vpisom elektronskega naslova in gesla, ki so ga potrošniki izbrali ob prijavi k sodelovanju.

Klimatsko napravo ima danes že skoraj 40 % gospodinjstev. A neodvisni primerjalni potrošniški testi izpostavljajo velike razlike v energijski učinkovitosti med najboljšimi in najslabšimi na testu. Koliko energije bo klimatska naprava porabila za svoje delovanje, je sicer odvisno od več dejavnikov, kot so velikost prostora, v katerem bo nameščena, njegove osončenosti, toplotnega ovoja stavbe, drugih virov toplote v prostoru, kako pogosto bo naprava delovala, kakšne so zunanje temperature, jo bomo uporabljali samo za hlajenje ali tudi za ogrevanje ipd.

klime-ponudba-3.5kw

Na Zvezi potrošnikov Slovenije ob tem poudarjamo, da je pri ogrevanju poraba energije večja kot pri hlajenju, saj so temperaturne razlike večje. S klimatsko napravo sicer najbolj učinkovito ogrevamo, dokler temperatura zunaj ni nižja od 10 stopinj Celzija.

Katere naprave so bile najbolje ocenjene na zadnjem primerjalnem testu, preverite na povezavi, pet izmed njih je vključenih tudi v aktualen skupinski nakup klimatskih naprav, ki ga organizira ZPS.

Dostop do rezultatov primerjalnega testa je za vse potrošnike brezplačen, kot ena izmed aktivnosti projekta CLEAR-X, ki ga financira Evropska Unija.

Clear-X-logo-super-short

Projekt CLEAR-X je financiran iz programa Evropske unije za raziskave in inovacije Obzorje 2020 (pogodba št. 101033682). Vsebina tega članka predstavlja izključno stališča avtorjev in je njihova izključna odgovornost. Ne odraža nujno stališč Evropske komisije in/ali Evropske izvajalske agencije za podnebje, infrastrukturo in okolje (CINEA). Evropska komisija in agencija ne prevzemata odgovornosti za morebitno uporabo informacij.

 

Sveže e-novice ZPS, vsak petek

Ste z zanimanjem prebrali ta članek?
Prijavite se na e-novice ZPS za še več aktualnih in koristnih vsebin.

Politika varovanja osebnih podatkov

Sorodne objave

Nazaj na seznam objav

Postanite član Zveze potrošnikov Slovenije

ZPS je neodvisna in neprofitna organizacija, že
več kot 30 let na strani potrošnikov.

Zakaj postati član-ica?

Pridobite dostop do kakovostnih vsebin:

  • Revija ZPStest: 12 številk v 10 izvodih, dostop le prek spleta ali z dostavo na dom
  • Dostop do vseh testov in drugih plačljivih vsebin
  • Pravno svetovanje pri potrošniških težavah
  • Svetovanje o kakovosti in varnosti gospodinjskih aparatov ter zabavne elektronike

Že od 69,60 € / na leto

Zakaj so vsebine ZPS plačljive?

Primerjalne teste izdelkov in storitev financirajo člani ZPS s plačilom članarine. S plačilom posameznega testa tako tudi vi omogočate izvedbo primerjalnih testov. Zaradi zagotavljanja popolne neodvisnosti ZPS kot potrošniška, organizacija ne sprejema donatorskih in sponzorskih prispevkov podjetij.

Želim se včlaniti

 

Potrošniško svetovanje ZPS

Ste v potrošniški zagati?

Pokličite nas. Svetovali vam bodo izkušeni pravni strokovnjaki. Brezplačno za člane in članice ZPS.

 

Več o svetovanju